Отборът на Бенфика се класира за девета поредна година в

...
Отборът на Бенфика се класира за девета поредна година в
Коментари Харесай

ПАОК помечта, но след това горчиво плака срещу Бенфика

Отборът на Бенфика се класира за девета поредна година в групите на Шампионската лига, откакто отстрани гръцкия ПАОКв решителния плейоф. След 1:1 в първия в Лисабон, упованията за реванша бяха за сложен мач за " орлите ", само че те не се оправдаха и в последна сметка Бенфика завоюва с 4:1 и с общ резултат 5:2 продължава напред.
Двубоят се изигра при фантастична атмосфера на стадиона в Солун и стартира чудесно за домакините. В 13-ата минута ПАОК поведе след заучено състояние, като Прийович се разписа от близка отдалеченост и хвърли трибуните в възторг. Радостта на гостите не продължи дълго. В 20-ата минута Жардел изравни с глава след осъществяване на ъглов удар, а шест по-късно обратът стана цялостен след тъкмо изпълнена дузпа от страна на Едуардо Салвио.

Наказателният удар беше отсъден след неточност на вратаря на ПАОК Александрос Пасхалакис, който върна на терена една излизаща от полето топка, тя попадна у играча на Бенфика Франко Серви и стражът бе заставен да го фаулира. Бенфика продължи да бъде по-добрият тим на терена на " Тумба " и закономерно стигна до трето попадение, което предреши изхода на конфликта. Това се случи в 39-ата минута, като създател на гола стана Пици, който се разписа с удар от границата на наказателното поле. ПАОК подвигна оборотите и до края се опита да сътвори някакви рискове, само че по този начин и не затрудни защитата на Бенфика.

В началото на втората част Бенфика получи право да извърши втора дузпа, откакто Фернандо Варела задържа в наказателното поле Жардел. Зад топката още веднъж застана Салвио, вратарят на ПАОК беше покрай избавяне с крайник, само че малко не му доближи да отрази удара. Футболистите на ПАОК се пробваха да се върнат в мача, само че не стигаха до чисти положения, а ударите им от далечна отдалеченост бяха надалеч от задачата. Пет минути преди края гърците бяха покрай понижаване, само че на два пъти стражът на Бенфика избави мрежата от попадение. В последна сметка резултатът се резервира до края на срещата и по този начин Бенфика ликува, а ПАОК плака макар положителния старт и ще се задоволи с групите на Лига Европа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР