Отборът на Бенфика разгроми с 3:0 Зенит и ще играe

...
Отборът на Бенфика разгроми с 3:0 Зенит и ще играe
Коментари Харесай

Бенфика развали еврокампанията на Зенит за едно полувреме

Отборът на Бенфика разгроми с 3:0 Зенит и ще играe в Европа през пролетта, само че във втория по мощ шампионат - Лига Европа. Попадения в дуела паднаха през втората част, като Франко Черви откри резултата, последва гол на Пици, а автогол на Сердар Азмун в края на срещата донесе триумфа на домакините.

Началото на срещата беше внимателно, като първата по-интересна обстановка пристигна в 15-ата минута след флангова офанзива на Бенфика, само че бранител на Зенит блокира удара на Мораиш.

Секунди по-късно капитанът Пици се обърна и стреля, само че високо над вратата.
В края на полувремето Азмун насочи два удара, а Дзюба се забави да комбинира със съотборник в обстановка, която вещаеше сериозна заплаха за вратата на Одисеас Влаходимос.

След почивката обстановката се разви кошмарно за гостите. Те позволиха гол още в 47-ата минута, когато Пици напредна отдясно и откри непокрития Черви, който на празна врата откри резултата.

В 53-ата Михаил Кержаков мазета топката в гредата след изстрел на Габриел, а в 56-ата Дъглас Сантос направи дузпа и получи червен картон, тъй като преди този момент към този момент имаше жълт. На бялата точка застана Пици, който повиши резултата на 2:0 за домакините.
Мораиш пропусна чудесна опция за трети гол, а по-късно и Габриел шутира неопределено от няколко метра.

Всичко за Зенит завърши в 79-та минута, когато след центриране от ъглов удар на Пици към близката греда Азмун се опита да почисти, само че вместо това с пета прати топката във вратата на Кержаков.
По този метод "орлите " се пребориха за третото място в групата и ще играят през пролетта в Лига Европа, а Зенит отпада от евротурнирите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР