Отборът на Беневенто е първият сигурен нов член на Серия

...
Отборът на Беневенто е първият сигурен нов член на Серия
Коментари Харесай

Беневенто се завърна в Серия А с рекорд

Отборът на Беневенто е първият сигурен нов член на Серия " А ". Възпитаниците на Филипо Индзаги се завръщат в елита на Италия, изравнявайки върха на Асколи за най-ранна промоция от сезон 1977-78 година, когато " Кълвачите " се класират за Серия " А " 7 кръга преди края. Същото в този момент сториха и " Вещиците ", които след днешния 31-и кръг са на върха с 24 точки пред Кротоне и Читадела, които разделят второто място.

Беневенто доминираше в Серия " Б " още през цялото време. Отборът досега има впечатляващи индикатори от 23 победи, 7 равенства и 1 загуба. Отбелязал е 53 гола и е позволил 15.

Тази вечер Беневенто си обезпечи промоцията, откакто победи с 1:0 Юве Стабия, въпреки да игра с човек по-малко от 24-ата минута, когато Лука Калдирола бе изпъден. В същото време преследвачът Кротоне направи единствено реми 1:1 с Асколи, до момента в който Специя позволи домакинско проваляне с 1:2 от Пиза. По този метод към този момент е ясно, че " Вещиците " няма по какъв начин да бъдат изместени от едно от първите две места в крайното класиране, които дават право на директна промоция.

Така за повторно в историята си Беневенто ще играе в Серия " А ", след сезон 2017-18, който обаче не бе изключително сполучлив. Интересното е, че актуалният сезон е едвам трети за " Вещиците " в Серия " Б ", до момента в който през по-голяма част от историята си те се подвизават в долните дивизии на италианския футбол.
Серия Б 31 кръг, вторник 2 април  Беневенто 3:1краен резулат  Карпи
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР