Отборът на Белгия стана вторият финалист на Евробаскет 2023 за

...
Отборът на Белгия стана вторият финалист на Евробаскет 2023 за
Коментари Харесай

Белгия победи Франция и ще спори с Испания за титлата от Евробаскет 2023 за жени

Отборът на Белгия стана вторият финалист на Евробаскет 2023 за дами в Словения и Израел, откакто надигра в полуфиналите състава на Франция.

Белгийките се постановиха с 67:63 в " Арена Стожице " в Любляна и по този начин за първи път в историята ще играят на край на европейско състезание по баскетбол за дами.

Ключът за триумфа на " котките " беше мощното им първо полувреме, след което те водеха в резултата с 44:30.

След почивката обаче французойките се хвърлиха в търсене на обрата и 1:20 минути преди края съумяха да понижат пасива си на единствено две точки при 63:65, само че в оставащото време до края белгийките удържаха преднината си и си уредиха дуел с Испания в неделя вечер в разногласието за трофея, откакто

Загубата за Франция в полуфиналите пък постави завършек на серията на отбора от пет следващи участия във финали на европейски шампионати, като отборът загуби всеки един от тях.

По този метод девойките на Жан-Айме Тупан ще би трябвало да се задоволят с мач за бронзовите медали против Унгария, като срещата ще бъде през днешния ден от 18.00 часа българско време.

Големият край на Евробаскет 2023 сред Испания и Белгия в словенския град Любляна пък е също довечера от 21.00 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР