Отборът на Белгия се класира за , след като победи

...
Отборът на Белгия се класира за , след като победи
Коментари Харесай

"Златната генерация" на Белгия направи последната крачка към Мондиал 2022

Отборът на Белгия се класира за , откакто победи Естония с 3:1 като хазаин в предпоследен дуел от група Е на квалификациите за международното състезание. " Златната генерация " на белгийския отбор ще има един финален късмет да потвърди на света, че е способна да завоюва международната купа.
Тимът на не излезе в цялостния си искра за дуела с Естония, като отсъстваха някои от звездите на тима. Въпреки това още в 11-ата минута Кристиан Бентеке даде задатък на " алените дяволи ". След почивката Бентеке се регистрира с асистенция за Яник Ферейра Караско, който повиши на 2:0.
В 70-ата минута Ерик Сорга върна едно попадение за Естония, само че единствено четири минути по-късно Торган Азар повиши на 3:1, възползвайки се от асистенция на Кевин де Бройне. Самият Торган се появи като запаса в мача, заменяйки брат си Еден, който игра малко повече от час.
С успеха Белгия към този момент има 19 точки в актива си - шест победи, едно тъждество и нито една загуба. Тимът води с пет точки на втория Уелс. В последния си квалификационен мач белгийците ще се изправят таман против Уелс.
Отборът на Белгия стигна до полуфиналите на Мондиал 2018, когато бе един от огромните любимци за трофея. От края на 2018-а до през днешния ден отборът е №1 в ранглистата на ФИФА. По-рано през годината Белгия отпадна още на 1/4-финалите на Евро 2020, а Мондиал 2022 в Катар се явява финален късмет за " златната генерация " да разгърне цялостния си капацитет.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР