Отборът на Байерн победи Тотнъм с 3:2 като гост в

...
Отборът на Байерн победи Тотнъм с 3:2 като гост в
Коментари Харесай

Байерн потрепери, но си тръгва с трите точки от Пирея

Отборът на Байерн победи Тотнъм с 3:2 като посетител в дуел от груповата фаза на ШЛ. Първото попадение на стадион "Караискакис " падна в 23-ата минута и бе дело на Константинос Цимикас. Роберт Левандовски обаче възвърне равенството в 34-ата минута, а в 62-ата още веднъж той изведе "баварците " напред в резултата. В 75-ата минута Корентен Толисо направи резултата 3:1 за баварците. Пет минути по-късно Олимпиакос върна едно попадение посредством Гилерме, като най-после даже имаше опцията да завоюва най-малко точка от дуела, само че Нойер резервира крайния резултат неизменен.

Байерн стартира своята преса още в началните минути на дуела. Доминацията на баварците бе факт, само че всичките им опити за попадение биваха осуетявани.

Гърците откриха резултата с първия си прецизен удар в срещата, който пристигна 23-ата минута, когато Константинос Цимикас с положително центриране откри Юсуф Ел Араби, който бе в наказателното поле и изпрати топката в долния десен ъгъл с глава.

Въпреки попадението на Ел Араби, баварците още веднъж взеха самодейността и съумяха да се окопитят бързо. Само 10 минути по-късно Роберт Левандовски възвърне равенството в дуела, откакто изстреля отскочилата топка, попаднала при него в наказателното поле, в горната вътрешна страна на мрежата.

В 39-ата минута Байерн изпусна голяма опция да обърне рано резултата. Филипе Коутиньо получи съвършен пас в наказателното поле, само че топката мина тъкмо над напречната греда.

В края на първата част Томас Мюлер опита удар от границата на наказателното поле, само че не уцели добре топката и я прати настрана от дясната греда.

Олимпиакос бе по-активният тим при започване на второто полувреме.

В първите минути от втората част Янис Мерия съумя да се отскубне от пазача си и засече високо подаване, само че прати бомбения си шут от наказателното поле малко настрана от дясната греда.

В 50-ата минута Андреас Бушалакис нанесе внезапен удар от границата на наказателното поле след рикошет, само че опитът му бе прахосан, откакто топката мина високо над напречната греда.

В 62-ата Роберт Левандовски направи цялостния поврат факт със ужасно завършващо отиграване. Полякът си освободи пространство след положително подаване в наказателното поле и оплете топката в мрежата, намирайки долния десен ъгъл.

В идващите минути играчите на Олимпиакос пробваха да се върнат в срещата.

Влезлият от пейката Омар Елабделауи опита да означи, издигайки се наоколо до точката на дузпата и насочвайки с глава топката в десния ъгъл на вратата. Мануел Нойер обаче внимаваше и улови умерено топката.

В 75-ата минута топката рикошира и доближи до краката на влезлият като запаса Корентин Толисо. Французинът не се подвоуми и насочи превъзходен удар в горния десен ъгъл на вратата на Са. Опитът му бе отвън обсега на вратаря и резултатът стана 3:1 в интерес на баварците.

Десет минути преди последния съдийски сигнал Олимпиакос върна едно попадение посредством Гилерме, който пое в празно пространство и шутира от границата на наказателното поле. Последва рикошет, пратил топката около Нойер, който остана беззащитен.

В 88-ата минута Олимпиакос пропиля страховит късмет да изравни резултата и да вземе най-малко точка от дуела. Даниел Поденсе си освободи пространство в наказателното поле и насочи добър удар към средата на задачата, само че Нойер направи изумително избавяне и осуети желанието му.

Така баварците остават водачи в класирането на група Б с оптимален актив от 12 точки, а Олимпиакос е на дъното на таблицата с една-единствена точка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР