Отборът на Байерн Мюнхен записа важен успех в борбата за

...
Отборът на Байерн Мюнхен записа важен успех в борбата за
Коментари Харесай

Байерн направи нова крачка към защита на титлата

Отборът на Байерн Мюнхен записа значим триумф в битката за купата в немската Бундеслига. Действащият първенец надигра вкъщи Хановер 96 с 3:1 в среща от 32-ия кръг в шампионата при завръщането в игра на Ариен Робен. Холандецът не бе играл от ноември насам. Домакините поведоха посредством голмайстора си Роберт Левандовски в 27-та минута след асистенция на Джошуа Кимих, а пет преди края на първата част Леон Горецка повиши на 2:0 след пас на Кингсли Коман.

Баварците тотално преобладаваха противника, само че все пак гостите се завърнаха в дуела след тъкмо изпълнената дузпа от страна на Жонатас. Малко по-късно обаче той бе изпъден, откакто си изкара на бърза ръка два жълти картона. Това до голяма степен предреши изхода на мача, като мюнхенци затвърдиха триумфа си чак в 84-та минута, когато Франк Рибери осъществя след нова асистенция на Коман.

Така възпитаниците на Нико Ковач дръпнаха с пет точки на директния си преследвач за купата Борусия Дортмунд, който малко по-късно гостува на Вердер Бремен. Двубоят нямаше значение за Хановер, който към този момент бе изпаднал от Бундеслигата. В идващия кръг Байерн гостува на Лайпциг, до момента в който Хановер приема вкъщи Фрайбург.

Ето и останалите резултати от кръга:

Борусия Мьонхенгладбах – Хофенхайм 2:2

Херта – Щутгарт 3:1 (Щутгарт ще играе плейоф за оставане)

Волфсбург – Нюрнберг 2:0. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР