Отборът на Байерн Мюнхен спечели за шести път в историята

...
Отборът на Байерн Мюнхен спечели за шести път в историята
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен спечели за шести път Шампионската лига |

Отборът на Байерн Мюнхен завоюва за шести път в историята си трофея от Шампионската лига, откакто победи Пари Сен Жермен с 1:0 във финалния мач в Лисабон, който се изигра пред празни трибуни.

Така баварците направиха " требъл " през този сезон, откакто към този момент завоюваха купата и купата на Германия. 

Двубоят беше доста динамичен, като през първото полувреме и двата отбора си размениха положителни благоприятни условия да поведат, само че нулевото тъждество се резервира.

След почивката германците владееха повече топката, а в 59-ата минута се възползваха от първото си по-добро състояние за втората част, с цел да поведат. Джошуа Кимих центрира меко от дясно към далечната греда и Кингсли Коман, който е младеж на ПСЖ и някогашен състезател на френския клуб, с глава от границата на дребното наказателно поле прати топката в мрежата.

Парижани бяха покрай равнене в 70-ата минута, когато Ди Мария с пас от дясно изведе Маркиньос в чиста позиция, само че бразилецът не съумя да преодолее Нойер с удар от ъгъла на дребния пеналт.

До края Байерн контролираше събитията на терена и не разреши на противника да стигне до равнене.

Така Байерн завоюва трофея, откакто победи във всичките си 11 мача в шампионата през сезона, записвайки и впечатляваща голова разлика от 43:8.

Финалът в Лисабон ще се запомни и с това, че за първи път от 1998 година опълчи първенци в своите страни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР