Отборът на Байерн Мюнхен се доближи само на точка от

...
Отборът на Байерн Мюнхен се доближи само на точка от
Коментари Харесай

Байерн потрепери в края, но все пак взе своето при визитата си на Аугсбург

Отборът на Байерн Мюнхен се приближи единствено на точка от водача в подреждането на Бундеслигата Байер Леверкузен, откакто в среща от 19-ия кръг на шампионата надигра с 3:2 като посетител състава на Аугсбург.

Юношата на " баварците " Александър Павлович даде задатък на своя отбор в 23-ата минута на дуела, разписвайки след безредие в наказателното поле на домакините. За 19-годишния халф от сръбски генезис това в действителност бе и дебютен гол в професионалния футбол, откакто той дебютира за първия тим на Байерн предишния октомври.

В добавеното време на първата част гостите от Мюнхен съумяха да удвоят задатъка си, а този път прецизен за състава на Томас Тухел беше Алфонсо Дейвис, който означи с точно осъществяване от отдалеченост.

След почивката Ермедин Демирович върна интригата в мача, намалявайки резултата на 1:2 в 52-ата минута, само че единствено шест по-късно Хари Кейн възвърне преднината от две попадения за гостите, вкарвайки на празна врата в обстановка, която се наложи да бъде прегледана обширно от ВАР, защото останаха подозрения за засада на британския нападател.



Разликата от два гола се задържа до заключителните минути на срещат, когато Аугсбург на два пъти получи право да извърши дузпа. За злощастие на почитателите по трибуните при първия изстрел от бялата точка Свен Михел пропусна, а при втория Демирович въпреки всичко беше прецизен, правейки резултата 2:3.

Това попадение върна интригата в дуела за последните няколко минути, само че в тях домакините не съумяха да се доберат до равенството и по този начин позволиха третата си загуба в последните четири кръга в Бундеслигата.

В класирането след тази победа Байерн Мюнхен събра 47 точки, доближавайки се на една от водача Байер Леверкузен, до момента в който Аугсбург заема 12-ото място с 21 пункта.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР