Отборът на Байерн Мюнхен победи Шалке с 3:0 като гост

...
Отборът на Байерн Мюнхен победи Шалке с 3:0 като гост
Коментари Харесай

Лева разкова Шалке, Байерн с шампионска заявка

Отборът на Байерн Мюнхен победи Шалке с 3:0 като посетител на „ Фелтинс-Арена” и реализира своята първа победа за акция 2019/2020. Главно настоящо лице в мача бе Роберт Левандовски, който бе на гребена на вълната и осъществя впечатляващ хеттрик за „ баварците”.

Срещата стартира умерено, а първият късмет пред Роберт Левандовски се откри в 17-ата минута, само че нападателят пропусна да вкара. Полякът скочи в точния момент, засичайки центрирането от корнер, само че не съумя да насочи добре топката и тя се озова право в ръцете на вратаря на Шалке - Александер Нюбел.

Две минути по-късно бранителят на Шалке Джонджо Кени извърши жестоко влизане в краката на Кингсли Коман и макар че целият тим на „ миньорите” се скупчи към съдията, Марко Фриц въпреки всичко отсъди дузпа за „ баварците”. Роберт Левандовски бе прецизен от бялата точка, пращайки Александер Нюбел в неверната посока.

През 29-ата минута Омар Маскарел беше покрай отбелязването на попадение, само че мощният му шут мина на косъм от дясната греда.

Томас Мюлер засече положително центриране на границата на наказателното поле от последвалия ъглов удар и шутира. Топката обаче прелетя тъкмо над лявата греда.

В края на първото полувреме Корентен Толисо пропусна шанса си да осъществя. Французинът получи топката след превъзходно подаване на Кингли Коман и насочи удар, само че стреля тъкмо до дясната греда.

Второто полувреме стартира с второ попадение за „ баварците”. Роберт Левандовски означи от директен свободен удар, откакто изстреля топката над защитната стена и уцели горния ляв ъгъл на вратата.

В 75-ата минута Левандовски оформи своя хеттрик. Нападателят овладя съвършена топка от Кингсли Коман, преодоля вратаря на Шалке и насочи брилянтен удар в дясната страна на вратата.

В края на срещата нападателят на „ миньорите” Гуидо Бургщалер изпусна златна опция да вкара почетно попадение, откакто ударът му срещна страничния дирек на вратата.

Така „ баварците” доближиха до първата си победа за новия сезон, откакто в първия кръг записаха тъждество против Херта, и краткотрайно заемат четвърта позиция в Бундеслигата. Шалке, от своя страна, се намира на 12-та позиция и с актив от 1 точка.

Автор: Вили Карагьозова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР