Отборът на Байерн Мюнхен победи с 4:0 Кьолн в домакински

...
Отборът на Байерн Мюнхен победи с 4:0 Кьолн в домакински
Коментари Харесай

Байерн излезе на върха в Бундеслигата след разгром над Кьолн

Отборът на Байерн Мюнхен победи с 4:0 Кьолн в домашен мач от петия кръг на Бундеслигата. Роберт Левандовски откри резултата на „ Алианц Арена” в 3-ата минута, полякът бе прецизен и при започване на второто полувреме. Коутиньо осъществя от дузпа в 62-ата минута, а Иван Перишич оформи крайния резултат.

Резултатът бе открит още в 3-ата минута на срещата, когато Роберт Левандовски получи пас в кулоар и стреля от наказателното поле. Топката се отклони в тялото на Себастиан Борнау, което направи не даде късмет на вратаря Тимо Хорн да избави.

В 14-ата минута Филипе Коутиньо извърши брилянтно свободния удар, само че топката срещна левия непряк дирек на вратата.

В 34-ата Коутиньо откри Иван Перишич, който стреля от границата на наказателното поле, само че топката мина настрана от лявата греда.

Три минути по-късно Джон Кордоба мина сполучливо сред двама бранители и насочи удар, който обаче мина тъкмо до лявата греда.

В края на първото полувреме Флориан Кайнц извърши свободен удар и изпрати топката към левия ъгъл, само че вратарят Мануел Нойер плонжира и съумя да избави.

Второто полувреме стартира с втори гол за „ баварците”. В 48-ата минута Джошуа Кимих насочи фантастично центриране в наказателното поле и Роберт Левандовски осъществя с глава.

Десет минути по-късно Серж Набри пропусна златен късмет да направи резултата 3:0, откакто засече центриране в наказателното поле, откри пространство за удар, само че стреля неопределено.

В 59-ата Кингсли Ехизибу извърши жестоко нарушаване и съдията бе заставен да го изгони и отсъди дузпа за Байерн Мюнхен. Холандският бранител стачкува, само че Патрик Итрих бе безапелационен в първичното си решение.

Минута по-късно дузпата бе изпълнена от Филипе Коутиньо, който стреля по трева в средата на вратата и направи резултата типичен.

В 65-ата минута Джошуа Кимих насочи мощен удар към вратата, който закачи външната страна на дясната греда.

В 73-ата минута Иван Перишич оформи крайното 4:0 откакто получи подаване от Филипе Коутиньо, стреля от ръба на наказателното поле и изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата.

В самия завършек на срещата Кьолн имаше опция да означи почетно попадение, откакто Рафаел Кжихос овладя топката и след страховит дрибъл до ръба на наказателното поле нанесе брилянтен удар в долния десен ъгъл, само че Мануел Нойер бе на вярното място и извърши прелестно избавяне, запазвайки мрежата си суха.

Така Байерн излезе на първа позиция в класирането и има актив от 11 точки. Кьолн пък записва четвърта загуба от 5 изиграни дуела и се намира на 16-о място със единствено 3 точки.

Резултатите в останалите съботни дуели в Бундеслигата:

Байерн Леверкузен – Унион Берлин 2:0
/Кевин Фоланд 20’, Лукас Аларио 25’/

Фрайбург – Аугсбург 1:1
/Лукас Хьолер 23’, Флориан Нидерлехнер 39’/

Херта Берлин – Падерборн 2:1
/Джавайро Дилросун 10’, Мариус Волф 52’, Бен Цолински 54’/

В 19:30 ч. Вердер приема тима на Лайпциг, като след дуела „ алените бикове” могат да се завърнат на първата позиция в класирането.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР