Отборът на Байерн Мюнхен победи с 3:2 при визитата си

...
Отборът на Байерн Мюнхен победи с 3:2 при визитата си
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен отново спечели голямото дерби на Германия


Отборът на Байерн Мюнхен победи с 3:2 при визитата си на „ Сигнал Идуна Парк “ отбора на Борусия Дортмунд. Вестфалци откриха в 5-ата минута посредством Юлиан Брандт, само че четири по-късно Левандовски изравни. Минута преди почивката Коман обърна резултата в интерес на баварците. Няколко минути след началото на втората част Холанд направи 2:2 с акуратен удар, а към четвърт час преди края Левандовски осъществя още един път за Байерн за 3:2, като този път полякът бе прецизен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Хумелс.

Снимка: БГНЕС

 Байерн Мюнхен още веднъж завоюва огромното дерби на Германия

Това е седма поредна победа за Байерн Мюнхен в " Дер Класикер ", като те за трети следващ път вкарат 3 гола на този стадион. Така борбата на върха на Бундеслигата приключи с триумф на отбора на Юлиан Нагелсман и той към този момент има задатък от 4 точки пред Борусия.

Още в третата минута Холанд получи извеждащ пас от дълбочина, само че Мануел Нойер разчете обстановката добре и мазета току пред норвежкия нападател останал очи в очи с него.

Снимка: БГНЕС

 Байерн Мюнхен още веднъж завоюва огромното дерби на Германия

Две минути по-късно обаче амнистия нямаше - Юлиан Брандт получи прекрасен пас и с обръщането си излъга Алфонсо Дейвис, а със идващото си допиране прати топката в мрежата на Нойер за 1:0.



Едва 60 секунди след попадението Алфонсо Дейвис проби добре отляво и подаде към Сане, чийто удар от 14-15 метра бе избит от състезател на домакините с тяло.

Снимка: БГНЕС

 Байерн Мюнхен още веднъж завоюва огромното дерби на Германия

Срещата продължи гневното си движение и още преди да са минали 10 минути, Матс Хумелс сбърка съществено в центъра, от което се възползва Томас Мюлер, който напредна в половината на вестфалци, а от последвалото му единоборство на дъгата с " виновникът " Хумелс се възползва Роберт Левандовски, който с обмислен удар възвърне паритета.

В 12-ата минута удар на Сане от границата на наказателното поле мина покрай дясната греда на Кобел. Десетина минути по-късно защитата на домакините още веднъж си навлече сама проблеми - Емре Джан сбърка пас в личното си наказателно, пращайки топката в Кингсли Коман. Ударът на френското крило обаче бе избит с шпагат от бранител в жълто-черно. Малко преди изминаването на половин час игра, пас на Ройс при контра на Борусия изведе Холанд самичък против Мануел Нойер, само че ударът на норвежкия таран мина тъкмо до левия непряк дирек на немския вратар.

Снимка: БГНЕС

 Байерн Мюнхен още веднъж завоюва огромното дерби на Германия

Минута преди почивката баварците стигнаха до цялостен поврат в резултата. Рейд на Алфонсо Дейвис попадна на крайници на Рафаел Гереро, португалският бек обаче почисти неприятно в тялото на Хумелс, след което топката се озова в краката на Коман, който бе безмилостен.

Три минути след началото на втората част Упамекано не реши добре едно центриране и топката се озова в Джуд Белингам, който незабавно я насочи към Холанд. Норвежкият нападател не се замисли и за секунда и с акуратен удар с десния крайник изравни за Борусия.

Малко преди да измине час игра Кингсли Коман получи добра топка от Мюлер и залъга добре Гереро, само че ударът му с левия крайник в близкия ъгъл бе отразен по страховит метод от Кобел. Минута след спасяването на Кобел, нова неточност на Упамекано можеше да коства доста на Байерн. Недоброто изчистване с глава на френския бранител докара до центриране на Марко Ройс, избито с шпагат в последния миг на Ернандес. След изчистването топката се озова в Холанд, чийто удар още веднъж бе спрян от френския бранител, този път с тяло.

В средата на второто полувреме Упамекано и Брандт скочиха за една висока топка, при което немският атакуващ халф за малко изпадна в безсъзнание, а играчите на двата тима наобиколиха №19 от състава на домакините, до момента в който получи лекарска помощ. Впоследствие някогашният халф на Леверкузен бе изведен от терена на носилка, като бе сменен от Мариус Волф.

Четвърт час преди края на срещата Роберт Левандовски осъществя дузпа отсъдена за игра с ръка на Матс Хумелс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР