Отборът на Байерн Мюнхен победи Аугсбург с 5:3 в мач

...
Отборът на Байерн Мюнхен победи Аугсбург с 5:3 в мач
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен обърна Аугсбург и го разгроми в мач с осем гола на Алианц Арена“

Отборът на Байерн Мюнхен победи Аугсбург с 5:3 в мач от от 24-ия кръг на Бундеслигата. Успехът изстреля баварците на три точки пред Борусия Дортмунд на върха в класирането. " Жълто-черните " обаче са с мач по малко. По късно през днешния ден е районното дерби с Шалке в Гелзенкирхен. Аугсбург остава на 13-о място с 27 точки на сметката си.

Байерн получи леден душ на „ Алианц Арена “ още в третата минута, когато Бенжамен Павар сбърка и топката стигна до Мергим Бериша, който я прати в мрежата на Ян Зомер. Отговорът на Байерн пристигна в 15-ата минута, когато Лерой Сане подаде на Жоао Кансело, а той си освободи място за изстрел и от границата на наказателното поле изравни резултата.

Натискът на Байерн докара и до втори гол във вратата на Рафал Гикиевич в 19-ата минута, когато Садио Мане асистира на Бенжамен Павар, който със страховит удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата на гостите. Десет минути преди края на първата част Бенжамен Павар стигна до една отбитта топка и с добре ориентиран удар вкара втория си гол в мача.

До края на първото полувреме хората на Юлиан Нагелсман си взеха решение мача, откакто Лерой Сане довкара една избита топка от вратаря на Аугсбург след удар на Садио Мане по диагонала.

Точно преди приключването на час игра Матайс де Лихт фаулира Ървин Кардона в наказателното поле и Флориан Бадщубер отсъди дузпа за гостите, която Бериша трансформира във второ попадение за Аугсбург. В 74-ата минута Жоао Кансело, който направи добър мач, центрира точно в наказателното поле, където Алфонсо Дейвис се измъкна от отбраната на Аугсбург и вкара пети гол за своя отбор.

В добавеното време на дуела гостите стигнаха до трето попадение, дело на Ървин Кардона в 93-ата минута, само че то не бе задоволително за хората на Енрико Маасен да си тръгнат с нещо от „ Алианц Арена “.

Други резултати:

Република България Лайпциг - Борусия М 3:0

Айнтрахт - Щутгарт 1:1

Херта - Майнц 1:1.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР