Отборът на Байер Леверкузен разби с 4:0 гостуващия Борусия Мьонхенгладбах

...
Отборът на Байер Леверкузен разби с 4:0 гостуващия Борусия Мьонхенгладбах
Коментари Харесай

Байер Леверкузен разнищи неузнаваем Борусия Мьонхенгладбах

Отборът на Байер Леверкузен разруши с 4:0 гостуващия Борусия Мьонхенгладбах и записа първа победа за сезона в немската Бундеслига. „ Аспирините “ поведоха с два гола още до осмата минута след автогол на Ян Зомер и гол на Патрик Шик.

Гостите изпуснаха дузпа в края на първото полувреме посредством капитана Ларс Щиндъл.

След почивката Муса Диаби повиши в 55-ата, а Надим Амири три минути преди края оформи крайния резултат.

✅ 04 Goals
✅ Clean Sheet
✅ 3 Points | 4-0 |
— Bayer 04 Leverkusen (@bayer04_en)
Още в третата минута Леверкузен излезе напред в резултата след чудноват автогол на Ян Зомер.Удар на Мичел Бекер по земя срещна дясната греда, а стражът на Борусия не се ориентира, топката рикошира в крайници му и влезе във вратата за 1:0. В осмата минута "аспирините " удвоиха след прекрасен удар на Патрик Шик от границата на наказателното поле. Зомер още веднъж не съумя да се намеси по най-хубавия метод, макар че докосна топката.

В 15-ата минута Гладбах можеше да се върне в мача, само че удар на Хофман срещната гредата. Късметът продължи да обръща тил на отбора на Ади Хютер, който в 20-ата минута трябваше да извърши насилствена промяна, откакто Тюрам получи травма.

Шест минути преди почивката Патрик Шик като по знамение не означи втория си гол в мача. Чехът се възползва от недоразумение сред централните бранители на гостите и излезе очи в очи със Зомер. Нападателят стреля сред краката на швейцарския пазач, само че топката чукна единия му крайник и за негов шанс излезе в корнер.

Две минути преди почивката гостите получиха право да изпълнят дузпа. Бекер извърши нарушаване към границата на наказателното поле и в началото основният рефер отсъди свободен удар. След намесата на ВАР обаче решението бе променено на дузпа. Щиндъл извърши неприятно и Храдецки мазета удара му от бялата точка.

Борусия стартира интензивно второто полувреме. До гол обаче още веднъж стигна Байер. Това се случи в 55-ата минута, когато Диаби стреля мощно, топката рикошира в крайници на Бансабаини и влезе във вратата на Зомер за трети път довечера. В 65-ата минута удар на Шик от няколко метра срещна гредата.

Три минути преди края Амири оформи крайния резултат след мощен удар от нова неубедителна интервенция на Зомер.

С тази победа Байер Леверкузен излезе на второ място във краткотрайното класиране с актив от четири точки. „ Жребчетата “ имат една след равенството с Байерн Мюнхен в първия кръг. Борусия М остава на 16-а позиция с 1 точка. В идващия кръг „ аспирините “ гостуват на Аугсбург, до момента в който „ жребчетата “ пътуват до Берлин за среща с локалния Унион.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР