Отборът на Баскония спечели с 94:90 като гост срещу Реал

...
Отборът на Баскония спечели с 94:90 като гост срещу Реал
Коментари Харесай

Баскония отне домакинското предимство на Реал Мадрид

Отборът на Баскония завоюва с 94:90 като посетител против Реал Мадрид в първия мач от финалната серия в испанското баскетболно състезание.

С триумфа Баскония поведе с 1:0 победи и се нуждае от единствено още две в оставащите четири мача, с цел да завоюва купата. Европейксите клубни първенци от Реал пък ще би трябвало бързо да отговорят на предизвикването, в случай че желаят да създадат дубъл през този сезон.

Отборът на Баскония стартира по-добре мача и до почивката водеше съвсем от самото начало в резултата. Все отново няколко мощни минути в края на втората четвърт разрешиха на домакините да се отдръпват на почивката при еднакъв резултат - 39:39.

Retweeted Saski Baskonia (@Baskonia):#RMBKBA | ¿Se puede sonreír más? #GoazenBaskonia #HayHambre pic.twitter.com/gELuIguzlq https://t.co/FF3at3WsX6
— Curro Segura (@CurroSegura) June 13, 2018 Решаваща за изхода на срещата се оказа третата четвърт, в която гостите осъществиха 28 точки против едвам 19 за Реал. Макар и баскетболистите на Пабло Ласо да пробваха да създадат поврат в последните 10 минути на мача и да не бяха надалеч от него, то класата на Баскония бе задоволителна, с цел да задържи отборът преднината си.

Най-резултатен за спечелилите бе Лука Вилдоса с 16 точки. Венсан Пойре добави още 13 точки за Баскония, а водачите на отбора Янис Тима и Торнике Шенгелия завършиха срещата с по 12 пункта.
За Реал Джейс Керъл осъществя 20 точки, Серхио Юй прибави още 14, а Лука Дончич и Еди Тавареш вкараха по 12.

Вторият мач от серията е още веднъж в Мадрид в петък.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР