Отборът на Баскония поднесе сензацията на вечерта в Евролигата, след

...
Отборът на Баскония поднесе сензацията на вечерта в Евролигата, след
Коментари Харесай

Баскония шокира Реал Мадрид със сирената и подари върха на Везенков и компания

Отборът на Баскония сервира сензацията на вечерта в Евролигата, откакто смъкна от върха досегашния водач в класирането Реал Мадрид. Коравият отбор на Жоан Пенароя измъкна триумф над " кралския клуб " с 85:81 (17:22, 23:21, 22:22, 23:16) след удивителен надвит панер със сирената на Мат Костейо. Двубоят бе част от 27-ия кръг на най-силния клубен европейски шампионат.

Така баските направиха подарък на Олимпиакос, който се завръща на върха във краткотрайното класиране. Александър Везенков и компания са водачи в таблицата с баланс от 19-8, до момента в който зад тях остава Барселона с 18-9 и Реал Мадрид с 18-8. Мадридчани имаха опция да запазят първото си място при победа, само че се провалиха в последната минута. Баскония пък реализира втора поредна победа и сега заема шестото място с актив от 15-12.

Тимът на Реал водеше с шест точки при оставащи 180 секунди до края на постоянното време със 79:73, само че баскетболистите на Баскония не се предадоха и и с две тройки на Мат Костейо и Маркъс Хауърд възвърнаха равенството при 79:79. Последва панер на Габриел Дек, след което се стигна и до цялостния поврат в границите на малко над 30 секунди. Костейо бе прецизен за равенството, а по-късно още веднъж той попари домакините с фамозна тройка с фал със сирената, оформяйки крайното 81:85 в интерес на Баскония.
 Везенков и скритите козове на Олимпиакос съкрушиха Барселона в суперсблъсъка в Пирея Везенков и скритите козове на Олимпиакос съкрушиха Барселона в суперсблъсъка в Пирея
Героят Костейо бе най-резултанен за спечелилите с 20 точки при 5/8 пукотевица от игра. Дариъс Томпсън също бе на висота с дабъл-дабъл от 18 точки и 14 асистенции, към които добави и 5 битки. Майк Коцар вкара 13 точки, а Маркъс Хауърд се разписа с 11.

Джанан Муса завърши с 21 точки и 8 битки за Реал Мадрид. Валтер Таварес способства с 13 точки и 5 овладени топки, а Венсан Поарие вкара още 10 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР