Отборът на Барселона записа първа победа в груповата фаза на

...
Отборът на Барселона записа първа победа в груповата фаза на
Коментари Харесай

Барселона с първа победа в ШЛ, излъга Динамо Киев



Отборът на Барселона записа първа победа в груповата фаза на Шампионска лига. Тимът на Роналд Куман се наложи с минималното 1:0 над Динамо Киев вкъщи. Единствения гол за спечелилите осъществя Жерар Пике през първото полувреме.

Така след двете следващи загуби с по 0:3 от Байерн Мюнхен и Бенфика, Барселона въпреки всичко записа триумф, въпреки и сложен. „ Каталунците” нямаха победа в най-силния клубен шампионат в Европа в цели пет мача.

Още във втората минута Барселона имаше необикновен късмет да открие резултата. След неумело изчистване на топката от страна на бранителите на Динамо Киев, топката попадна в Жорди Алба отляво, който центрира остро във вратарското поле. Депай откри позиция и стреля с глава от няколко метра, само че не съумя да нацели вратата.

Гостите от Украйна дадоха отговор с рискова офанзива в 12-ата минута. Забарний бе изведен зад защитата на Барселона, само че се засуети и бе застигнат от Мингеса. Това принуди футболиста на Динамо да върне към Циганков на границата на наказателното поле, откъдето той стреля мощно. След рикошет в тялото на защитник, Пике съумя с глава да върне към Тер Стеген.

Следващият късмет в мача още веднъж бе на сметката на домакините и пристигна след центриране от статично състояние. Барселона стигна до заобиколен свободен удар на няколко метра пред наказателното поле на гостите, откъдето Депай центрира доста добре в пеналта, където Люк де Йонг съумя да стреля с глава, само че около вратата.

Само няколко минути по-късно Люк де Йонг бе доста по-близо до гол. Нидерландецът получи на границата на наказателното поле и с десния крайник стреля технично, само че стражът на гостите с една ръка съумя да избие.

Футболистите на Роналд Куман продължиха да бъдат по-настоятелни и да гледат все по-сериозно към противниковата врата. В 36-ата минута, след следващата офанзива отляво, топката бе центрирана към точката на дузпата, където състезател на домакините пропусна коженото кълбо, с цел да се озове то в непокрития на далечната греда Сержиньо Дест. Американецът стреля неотложно, само че Бушчан мазета в корнер.

След разиграването от ъгловия удар топката още веднъж бе пратена на левия фланг, откъдето последва ново центриране, което този път бе посрещнато майсторски от Жерар Пике. Бранителят стреля от воле и остави беззащитен вратаря на гостите, с цел да даде заслужена преднина на своя отбор.

Барселона стартира мощно и втората част на мача. На почивката в игра за домакините се появи Ансу Фати, който пропусна първата добра опция за каталунците. Тя пристигна след кошмарна неточност на вратаря на гостите, който бе притиснат от Фати и сгреши на метър от голлинията. В последна сметка топката попадна в Дест съвсем на аутлинията, който върна към Фати. Младокът овладя с недодялан към вратата и се опита да трансферира Бушчан с акробатичен, само че стреля в навън.

Филипе Коутиньо също опитва шанса си след мощен шут от воле след подаване от корнер, само че ударът му профуча над напречната греда.

Футболистите на Мирча Луческу по този начин и не съумяха да застрашат съществено вратата на Тер Стеген и разумно си потеглят от „ Камп Ноу” без извоювана точка.

FT

1:0 Пике 36'

Стадион: „ Камп Ноу”, Барселона

Рефер: Клеман Тюрпен, Франция

Барселона : 1 Тер Стеген, 2 Дест, 3 Пике, 5 Бускетс, 18 Алба, 22 Мингеса, 17 Люк де Йонг, 30 Гави, 21 Френки де Йонг, 15 Ленгле, 9 Депай

Старши треньор: Роналд Куман

Динамо Киев : 1 Бушчан, 5 Сюдорчук, 10 Шапаренко, 14 Де Пена, 15 Циганков, 15 Миколенко, 25 Забарни, 29 Буялски, 34 Сирота, 89 Супряха, 94 Кеджора

Старши треньор: Мирча Луческу
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР