Отборът на Барселона спечели за втори път в историята си

...
Отборът на Барселона спечели за втори път в историята си
Коментари Харесай

Барселона осъществи страхотен обрат срещу Волфсбург, за да триумфира с втората си Шампионска лига при жените

Отборът на Барселона завоюва за повторно в историята си Шампионската лига при дамите, откакто на финала в Нидерландия реализира страховит поврат от 0:2 до 3:2, с цел да надиграе състава на Волфсбург.

По този метод испанките дублираха триумфа си от сезон 2020/21 и се изравниха по брой титли в конкуренцията с " вълчиците ", които пък си остават с триумфите от 2012/13 и 2013/14.

Германките обаче несъмнено бяха доста близо и до своя трети успех в шампионата, защото откриха резултата на " Филипс Стейдиъм " в Айндховен след единствено три минути игра посредством полякинята Ева Пайор.

В 37-ата минута пък опитната Александра Поп беше точна за 2:0, осигурявайки удобен задатък на Волфсбург още преди края на първото полувреме.

След почивката обаче отборът на Барселона излезе радикално изменен и съумя да заличи пасива си в границите на единствено две минути сред 48-ата и 50-ата с помощта на двата гола на Патрисиа Гихаро.

Двадесет минути преди края на постоянното време " каталунките " стигнаха и до цялостния поврат, а в героиня за тях се трансформира Фридолина Ролфьо, която донесе триумфа на своя отбор в Шампионската лига.

По този метод дамският отбор на Барселона оформи дубъл през сезона, откакто към този момент победи с купата в шампионата на Испания. Единственото отчаяние за девойките на Джонатан Хиралдес остава неуспех в шампионата за Купата на Кралицата, откъдето " блаугранас " бяха дисквалифицирани поради потреблението на забранен състезал при триумфа с 9:0 против Реал Сосиедад в осминафиналите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР