Отборът на Барселона ще се изнесе от домакинския си стадион

...
Отборът на Барселона ще се изнесе от домакинския си стадион
Коментари Харесай

Барселона се мести от стадион Камп Ноу за сезон 2023/2024

Отборът на Барселона ще се изнесе от домакинския си стадион " Камп Ноу " през сезон 2023/2024, когато оборудването ще бъде реновирано.

Ръководството на клуба получи позволение от общинския съвет на града, с цел да удостовери проектите на тима. Обновяването на стадиона ще стартира през юни. През идния сезон каталунци ще могат да играят пред цялостни трибуни. Година по-късно обаче футболистите ще пазят цветовете на клуба на Олимпийския стадион в Барселона, който е с потенциал 55 926 фенове.

Планът е Барселона да се завърне на стадион " Камп Ноу " през сезон 2024/2025 и да посреща семействата си при потенциал от 50%. Ремонтните действия ще приключат, до момента в който тече сезон 2025/2026 в Ла Лига.

" По-ранното опустошение на стадиона щеше да значи, да играем с 50% потенциал през сезон 2022/2023. За сигурността на почитателите и сигурността в приходите към клуба, взехме решение да стартираме обновяването, едвам откакто се преместим на Олимпийския стадион ", съобщи президентът на Барселона Жоан Лапорта.

От клуба настояват, че ремонтите действия няма да надвишават сумата от 1.5 милиарда евро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР