Отборът на Барселона постигна победа с 2:1 при визитата си

...
Отборът на Барселона постигна победа с 2:1 при визитата си
Коментари Харесай

Барселона победи Реал Бетис като гост и дръпна с осем точки на върха в Ла Лига

Отборът на Барселона реализира победа с 2:1 при визитата си на Реал Бетис в дуел от 17-ия кръг на испанската Ла Лига.

„ Каталунците “ осъществиха попадение в 33-ата минута посредством Рафиня, който засече с глава по диагонал центриране от левия фланг на Френки Де Йонг в наказателното поле на Бетис, само че голът не бе зачетен поради засада на бразилеца.

Все отново съставът на Шави Ернандес откри резултата в 65-ата минута, когато Алехандро Балде проби отляво в пеналтерията на гостите и пусна изострен диагонален пас по земя към далечната греда, където връхлитащият Рафия с удар от придвижване се разписа в опразнената врата.

Барса удвои преднината в десетина минути преди края на постоянното време. След центриране от ъглов удар в наказателното поле на „ зелено-белите “, Роналд Араухо смъкна с глава топката за Роберт Левандовски който я овладя с десния си крайник и стреля от воле, отбелязвайки в долния десен ъгъл на стража Руи Силва.

Футболистите на Мануел Пелегрини понижиха изоставането си в 85-ата минута, когато резервата Юсуф Сабали центрира от фланга в наказателното поле на „ каталунците “, топката се отби в гърдите на Жул Кунде и влетя във вратата, защитавана от стража Марк-Андре тер Стеген.

В класирането Барселона е водач с 50 точки, на осем пункта пред първенеца Реал Мадрид, който е втори. Реал Бетис заема шестата позиция с 31 извоювани точки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР