Отборът на Барселона посреща Атлетико Мадрид по-късно днес в сблъсък

...
Отборът на Барселона посреща Атлетико Мадрид по-късно днес в сблъсък
Коментари Харесай

Сблъсъкът на върха в Ла Лига: Барса срещу Атлетико

Отборът на Барселона посреща Атлетико Мадрид по-късно през днешния ден в конфликт на върха на Ла Лига. Срещата от 27-ия кръг е с начален час 17.15 (българско време).

Преди дуела на „ Камп Ноу “ каталунците имат задатък от пет точки пред „ дюшекчиите “. Момчетата на Ернесто Валверде разполагат с актив от 66 точки, до момента в който мадридчани са на втората позиция с 61.

„ Блаугранас “ сигурно ще влязат пределно стимулирани и с оглед ремито, което записаха в предходния кръг, против Лас Палмас. От друга страна, възпитаниците на Диего Симеоне се намират в отлична серия от шест следващи триумфа в шампионата.

Същевременно миналата среща сред двата състава в шампионата не излъчи победител. На „ Уанда Метрополитано “ Атлетико и Барса направиха 1:1.

Именно в духа и на последното реми идва една любопитна статистика по отношение на двамата наставници. Треньорът на Барса Ернесто Валверде няма победа над Диего Симеоне. Двамата са се срещали 12 пъти във всички шампионати досега, а салдото на аржентинецът е обещаващ – 8 победи и 4 равенства. От друга страна, Чоло няма триумф над каталунския гранд в границите на испанския шампионат.

Очаква се Валверде да заложи на най-благоприятен състав в дербито на върха. В редиците се завръща изтърпелият наказване Жорди Алба, както и Жерар Пике, който почива против Лас Палмас (1:1). С тях двамата неимоверно отбраната на домакините ще наподобява много по-солидно.



Футболните анализатори чакат Умтити да е сътрудник на Пике в сърцето на обраната, а десен бек да бъде Серхи Роберто. Под рамката няма подозрения, че ще застане Марк-Андре тер Стеген.

В средата на терена най-вероятно ще оперират Андрес Иниеста, Серхио Бускетс и Иван Ракитич. Предварителните прогнози са, че офанзивата ще водят Филипе Коутиньо, Луис Суарес и несъмнено Лионел Меси.

Колкото до Диего Симеоне, близки до мадридския гранд настояват, че той ще заложи на Ян Облак на вратата, а пред него ще бъдат Врсалко, Хименес, Годин и Филипе. Саул, Габи, Томас и Коке евентуално ще бъдат в средата на терена, а Антоан Гризман и Диего Коста ще водят нападението.

Припомняме, че Гризман, за който има доста спекулации, че ще премине на „ Камп Ноу “ от новия сезон, не е отбелязвал на дома на Барса. Преди няколко дни самият нападател обявява упоритостите си да преобърне статистиката.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР