Отборът на Барселона победи с минималното 1:0 тима на Майорка

...
Отборът на Барселона победи с минималното 1:0 тима на Майорка
Коментари Харесай

Барса излъга Майорка, 16-годишен вкара изумителен гол

Отборът на Барселона победи с минималното 1:0 отбора на Майорка в първи мач от 28-ия кръг на Ла Лига. Единствения гол в срещата вкара младока Ламин Ямал, който се разписа с прословут удар.

Трите точки помогнаха на Барселона да измести от втората позиция във краткотрайното класиране тима на Жирона, който обаче е и с мач по-малко.

Мачът стартира в много безгрижно движение, като двата отбора не предприемаха непотребни опасности. Първият прецизен удар в срещата пристигна в 4-ата минута и бе на сметката на домакините. Жул Кунде имаше опция да стреля от комфортна позиция, само че изстрелът му попадна в ръцете на Предраг Райкович, който не срещна компликации.

В 19-ата минута пристигна и един от най-любопитните моменти в срещата. Рафиня нахлу в наказателното поле отдясно, където след прикосновение с Копете се строполи на земята. Първоначално реферът подмина обстановката и уточни играта да продължи. След като топката напусна рамките на терена обаче, съдията бе привикан да прегледа обстановката благодарение на ВАР. На повторенията се видя, че футболистът на Майорка рита крайници на Рафиня, който първи стига до топката. Това бе задоволително за основния рефер да промени мнението си и да уточни бялата точка. Зад топката застана Илкай Гюндоган, който обаче стреля доста едва и вратарят на гостите мазета топката.

В 35-ата минута Жоао Феликс бе доста покрай това да открие резултата след доста прекрасен удар. Нападателят получи пред наказателното поле, обработи топката и стреля мощно, само че изстрелът му мина около левия непряк дирек на вратата.

Малко преди почивката Шави Ернандес трябваше да извърши насилствена промяна в отбора си, откакто Рафиня не съумя да продължи срещата. Бразилецът напусна поради удара, който получи в глезена при дузпата за Барселона в 20-ата минута. На мястото на Рафиня се появи Фермин Лопес.

Първото полувреме приключи с две доста положителни благоприятни условия за гостите от Майорка. Първо Ману Морланес стреля с глава, а Тер Стеген трябваше да се намесва уверено. Малко по-късно Кайл Ларин получи на доста добра позиция в наказателното поле и стреля мощно, само че топката мина около десния непряк дирек.

Илкай Гюндоган също имаше опция да се реваншира за пропуснатата дузпа, само че ударът му от няколко метра по диагонала бе избавен от Райкович.

Първата добра опция за гол след почивката се разкри пред младока Ямал. Нападателят стреля рисково от добра позиция, само че Райкович още веднъж бе на мястото си и мазета, след което топката срещна гредата.

Двата отбора си размениха по едно положително състояние, като Муричи опитва да затрудни Тер Стеген, а на отсрещната врата Гюндоган не съумя да преодолее Райкович.

Стражът на Майорка обаче нямаше какво да направи в 78-ата минуат, когато блесна геният на Ямал. 16-годишният нападател получи в наказателното поле отдясно, финтира бранителя пед себе си и откакто настройки топката на левия си крайник, стреля безпощадно под иагонала в горния десен ъгъл на вратата за 1:0.

FT БАРСЕЛОНА – МАЙОРКА 1:0

1:0 Ламин Ямал 78'

Барселона : 1 Тер Стеген, 2 Кансело, 5 Мартинес, 33 Пау Кубарси, 23 Кунде, 22 Гюндоган, 15 Кристенсен, 11 Рафиня, 14 Жоао Феликс, 28 Марк Гиу, 27 Ямал

Старши треньор: Шави Ернандес

Майорка :  1 Райкович, 20 Гонзалес, 2 Настасич, 21 Райо, 6 Копете, 3 Лато, 10 Дардер, 12 Коста, 8 Морланес, 17 Ларин, 7 Муричи

Старши треньор: Хавиер Агире
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР