Отборът на Барселона победи Лас Палмас с 2:1 като гост

...
Отборът на Барселона победи Лас Палмас с 2:1 като гост
Коментари Харесай

С гол на Илкай Гюндоган от дузпа в добавеното време Барселона победи Лас Палмас

Отборът на Барселона победи Лас Палмас с 2:1 като посетител в среща от 19-ия кръг на испанската Примера дивисион и записа втори следващ триумф. Така каталунският гранд събра 41 точки на третото място във краткотрайното класиране, на 7 зад водачите Реал Мадрид и Жирона. Лас Палмас позволи втора поредна загуба и остава десети в подреждането с 25 точки в актива си.

Домакините поведоха в 12-ата минута с попадение на Мунир Ел Хадади след прецизен удар отблизо разстояние и резервираха задатъка си до края на първото полувреме.

През вторите 45 минути гостите бяха по-активни и в 55-ата Феран Торес изравни за 1:1, възползвайки се от подаване на Серхи Роберто. Победният гол бе дело на Илкай Гюндоган от дузпа в третата минута на добавеното време на мача. Дузпата бе отсъдена за нарушаване против него на влезлия като запаса нидерландски бранител на Лас Палмас Дейли Синкгравен, който получи пряк червен картон в първата минута на добавеното време.

Дебют за Барселона направи бразилецът Витор Роке, който се появи на терена в 78-ата минута на мястото на Феран Торес.

„ Надявам се всички аудиозаписи да излязат нескрито. Това не е обикновено. Въпросът е реферите да изпъкват допустимо минимум, а не да бъдат по-важни от играчите “, съобщи капитанът на Лас Палмас Кириан Родригес.

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес счита, че отсъждането на дузпата е било вярно.

„ Винаги има напрежение. Има нерви и всеки желае да победи. Ако говорите за дузпата, за мен беше явна. Спечелихме в последния миг с дузпа. Разбирам Кириан, само че имаше побутване и това е дузпа “, разяснява Шави.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР