Отборът на Барселона направи за смях тима на Севиля във

...
Отборът на Барселона направи за смях тима на Севиля във
Коментари Харесай

Барса грабна Купата на краля във велик финал

Отборът на Барселона направи за смях отбора на Севиля във финала на шампионата за Купата на краля в Испания. „ Каталунците “ изиграха впечатляващ дуел, в който посрамиха андалусийци, побеждавайки ги в 5:0 на стадион „ Уанда Метрополитано “ в испанската столица Мадрид.

Така Барса победи в конкуренцията за четвърта поредна година и печели оценката за рекорден 30 път в своята славна история. „ Каталунците “ се трансформират в едвам третия тим, който печели трофея в четири следващи сезона. Преди това са реализирали Реал Мадрид и Атлетик Билбао.

Луис Суарес означи първите си два гола във край за Купата на краля, а останалите попадения бяха дело на Лионел Меси, Андрес Иниеста и Филипе Коутиньо.

Уикендът може да се окаже извънреден за Барселона, който с изключение на с Купата на краля, на следващия ден могат да побеждават и с тилата в Испания. Това ще се случи, в случай че Бетис успее да победи преследвача Атлетико Мадрид.

Барселона стартира по-добре мача в Мадрид, като в първите минути несъмнено диктуваше темпото, само че без да основава рискове пред вратата на Севиля. Само няколко минути след първия съдийски сигнал пристигна и първата противоречива обстановка в срещата. Луис Суарес бе изведен зад защитата на Севиля, само че основният рефер спря играта, отсъждайки засада. На телевизионните повторения обаче се видя, че уругваецът е бил в чиста позиция.

В 9-ата минута пристигна и първият прецизен удар в срещата. Лионел Меси застана зад топката при директен свободен удар, само че техничният му изстрел бе избавен с опитност от Давид Сория, който мазета в корнер.

Нищо обаче не съумя да избави Севиля пет минути по-късно. С офанзива по учебник, Барселона матира своя съперник за 1:0. Символичните домакини пробваха преса, до момента в който „ каталунците “ разиграваха надълбоко в своята половина. Топката бе върната на вратаря Силесен, който овладя умерено и с съвършен пас съумя да изведе Филипе Коутиньо, който дебнеше на централната линия и се измъкна от засадата. Бразилецът напредна добре съвсем до аутлинията и пусна топката към Луис Суарес, който от два метра на празна врата нямаше по какъв начин да сгреши.

Това бе първи гол за уругвайския национал във край за Купата на краля.

Първата добра опция за севилци бе пропиляна от Хоакин Кореа, който не съумя да стреля точно от воле и от близо 15 метра прати топката около вратата.

В 28-ата минута пристигна и един от най-красивите моменти в мача. Ветеранът Андрес Иниеста бе доста покрай попадение, само че шансът му обърна тил. Испанецът получи от Луис Суарес на границата на наказателното поле и стреля. След рикошет топката стана неспасяема за вратаря на Севиля, само че срещна напречната греда.

В ответната офанзива Бранко Васкес се освободи от бранител на Барселона и след пас отдясно стреля с глава, само че Силесен бе на мястото си и избави.

Барселона съществено наклони везните в своя изгода в 31-ата минута, когато падна и втория гол в мача, който още веднъж бе във вратата на Севиля. Лионел Меси повиши на 2:0 след страхотна композиция сред Иниеста, Жорди Алба и него, при която Алба асистира с пета. Така Меси се трансформира в едвам вторият фубтолист в историята вкарвал пет попадения във финала на шампионата.

Messi has scored in 5 Copa del Rey Finals. Scored 40 goals for Barcelona for a 9th successive season. Scored 31 goals in 33 apps v Sevilla #fcblive [sky]
— Barcastuff (@barcastuff__) April 21, 2018
Пет минути преди края на постоянното време за първата част Барселона удари още веднъж, а в голмайстор още веднъж се трансформира Луис Суарес. Той получи в личната си половина, където не бе нападнат от нито един неприятелски футболист. Това му разреши да напредне и да комбинира с Лионел Меси, който пък му върна жеста и го изведе очи в очи с вратаря. Суарес пое и със мощен шут направи 3:0.

Второто полувреме стартира по този начин, както приключи първата част – с офанзиви и гол за Барселона. Този път на върха на щастието бе самият Андрес Иниеста. Луис Суарес лиши топката в половината на Севиля подаде към Иниеста, който пък от своя страна продължи към Лионел Меси. Аржентинецът изчака съотборника си да откри позиция в наказателното поле, подаде му, а за Иниеста не представляваше компликация да преодолее стража на Севиля за 4:0.

В 69-ата минута нещата за Севиля меко казано станаха срамни. Барселона стигна до дузпа, откакто Слемент Лангле игра искрено с ръка, спирайки паса на Суарес към Коутиньо. Въпреки това обаче, коженото кълбо попадна в бразилеца, който вкара, само че преди този момент съдията бе показал бялата точка.

Зад топката застана самият Коутиньо, макар че Суарес имаше опция да оформи своя хеттрик, и не сгреши – 5:0.

Най-интересното в оставащото време до края бе промяната на Андрес Иниеста, който игра в последния си огромен край за отбора от „ Камп Ноу “. Испанската легенда бе приветстван, както от своите почитатели, по този начин и от тези на Севиля.

СЕВИЛЯ – БАРСЕЛОНА 0:5

0:1 Суарес 14'

0:2 Меси 31'

0:3 Суарес 40'

0:4 Иниеста 52'

0:5 Коутиньо 69' (дузпа)

Sevilla or Barcelona? Who will win the Copa del Rey? pic.twitter.com/jCgFTL8DeV
— Goal (@goal) April 21, 2018
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР