Отборът на Бареселона постигна важна победа в битката за топ

...
Отборът на Бареселона постигна важна победа в битката за топ
Коментари Харесай

Барселона се измъчи с Елче, но постигна обрат и излезе трети в Испания

Отборът на Бареселона реализира значима победа в борбата за топ 4, откакто направи поврат от като посетител на Елче в конфликт от 27-ия кръг на испанската Ла Лига. Фидел откри в 44-ата, само че Феран Торес изравни в 60-ата минута. Мемфис Депай обаче донесе цялостния поврат и трите точки за "каталунците " в 84-ата минута след тъкмо изпълнена дузпа.

/ /

"Каталунците " започнаха по-настървено и Усман Дембеле опита на два пъти остри центрирания, които обаче не доведоха да удар към вратата на домакините.

Играчите на Елче обаче първи насочиха изстрел по посока една от двете порти. В седмата минута Раул Гути шутира от границата на наказателното поле, само че около дясната греда на вратаря Марк-Андре тер Стеген.

В 11-ата минута интензивният Дембеле нанесе удар от отдалеченост, само че над вратата на Едгар Бадия.

В 22-ата минута Жорди Алба нанесе доста мощен изстрел от границата на наказателното поле с десния крайник, само че в ръцете на Бадия.

Пет минути по-късно Барселона беше доста покрай откриването на резултата. Тогава Дембеле получи отляво в наказателното поле и опита да трансферира Бадия, който обаче съумя да блокира с една ръка. Топката обаче попадна на пътя на Френки де Йонг, който стреля от границата на вратарското поле, само че Диего Гонсалес съумя да почисти тъкмо пред голлинията.

В 37-ата минута домакините получиха отлична опция да поведат в резултата. След центриране отляво на Мохика топката доближи до намиращия се в наказателното поле на Барса Тете Моренте. Той бе в доста рискова за вратата на Тер Стеген зона, само че стреля над напречната греда.

В ответната офанзива пък Де Йонг влез отляво в наказателното поле и стреля по диагонала, само че Бадия избави.

Така се стигна се до 44-ата минута, когато капитанът Фидел Чавес получи топката отляво на вратата на Тер Стеген. Халфът влезе в наказателното поле и стреля от дребен ъгъл към далечната греда, като ударът му бе извънредно първокласен и акуратен и той се спря в долния ляв ъгъл на Тер Стеген за 1:0.

⏸⏱⚽ |
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР