Отборът на Балкан загуби от германския Гьотинген със 70:76 (17:22,

...
Отборът на Балкан загуби от германския Гьотинген със 70:76 (17:22,
Коментари Харесай

Балкан загуби гостуването си на Гьотинген в мач от турнира за Купата на ФИБА Европа

Отборът на Балкан загуби от немския Гьотинген със 70:76 (17:22, 14:20, 22:17, 17:17) като посетител във втората си среща от група К във втората фаза на шампионата за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже. Поражението бе второ следващо за българския отличник, който остава на последното, четвърто място, а Гьотинген записа първи триумф в групата и е трети, с еднакъв актив с втория все още отбор на Порто. Лидер в подреждането е испанският Билбао, който има две победи от два изиграни мача.

Балкан съумя да навакса пасив от 14 точки в хода на дуела в Германия, само че не поведе нито един път, направи повече неточности и отстъпваше в стрелбата от игра.

Домакините поеха самодейността още при започване на срещата и поведоха с 20:8 за близо 8 минути игра и с 22:17 след първата част. Балкан се приближи на 2 точки при 20:22 при започване на втората четвърт след попадения на Георги Герганов и Николай Грозев, а малко по-късно с нов панер Герганов направи резултата 24:25. Баскетболистите на Гьотинген дадоха отговор със серия от 5 безответни точки, откъсвайки се с 30:24 в средата на частта. Домакините усилиха задатъка си до 40:29 минута преди почивката, а в края на първото полувреме ботевградчани изоставаха с 31:42.

Тимът на Балкан стоеше по-добре на терена след почивката и понижи изоставането си до 53:59 преди последния интервал. При оставащи малко повече от седем минути в мача българският първенец се приближи на 2 точки от съперника при 59:61, а пет минути преди края стигна до тъждество – 63:63. Гьотинген обаче не разреши гостите да осъществят поврат, още веднъж изледе напред в резултата и не изпусна водачеството до края.

Трима състезатели на Балкан осъществиха по 13 точки – Йордан Минчев, Мартин Сотиров и Йонас Зохоре. Минчев и Зохоре приключиха с „ дабъл-дабъл “, добавяйки надлежно 10 и 12 битки. Ботевградчани бяха без американците Майки Диксън и Девин Харис в състава.

За Гьотинген най-резултатен бе Умоджа Гибсън с 18 точки.

В идващия си мач от шампионата за Купата на ФИБА Европа Балкан ще посрещне Билбао Баскет на 10 януари.

В Националната баскетболна лига в България за ботевградчани следва посещение на тима на Шумен в неделя, 17 декември.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР