Отборът на Балкан (Ботевград) приключи 2017-а година с категорична победа,

...
Отборът на Балкан (Ботевград) приключи 2017-а година с категорична победа,
Коментари Харесай

Балкан не пожали и моряците

Отборът на Балкан (Ботевград) завърши 2017-а година с безапелационна победа, откакто в среща от XII кръг на постоянния сезон в Националната Баскетболна Лига се наложи при семейството си на Черно море Тича със 104:83 (36:15; 19:20; 21:28; 28:18).

Девон Уошингтън беше най-резултатен за спечелилите – 28 точки, Павел Иванов и Христо Захариев прибавиха надлежно по 17 и 15 точки, а Дейвид Хоутън и Венцислав Петков завършиха надлежно с по 13 и 11 точки.

Симеон Илиев бе най-полезен за гостите от морската ни столица – 23 точки и 13 битки, Николай Грозев се отличи с 13 точки, а Милян Боцка и Цветослав Острев означиха по 12 точки.

Домакините не започнаха добре дуела и пропуснаха първите си три офанзиви, като разрешиха на „ моряците “ да открият резултата посредством Христов. Последва бърз отговор от страна на ботевградчани, като възпитаниците на Небойша Видич се развихриха и бързо демонстрираха, че са с класа над противника - 36:15 в интерес на Балкан след първите 10 минути.

През втория интервал домакините продължиха да диктуват темпото на игра и стигнаха до още по-изразителна преднина – 49:22 при 3:58 минути до края на първото полувреме. Последва разпределяне в редиците на домакините, само че това не беше съдбовно, откакто в оставащото време баскетболистите на Черно море Тича не се възползваха оптимално и съумяха единствено да смъкват седем точки от изоставането си за 35:55 на почивката.

През третата част „ моряците “ поеха самодейността и понижиха още повече пасива си – 63:76 след 30 минути игра, само че при започване на заключителния интервал домакините от Балкан направиха мощна серия, с която си подсигуриха и крайния триумф – 104:83.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР