Отборът на Балкан Ботевград постигна първа победа в турнира за

...
Отборът на Балкан Ботевград постигна първа победа в турнира за
Коментари Харесай

Балкан напусна Европа с победа след продължение

Отборът на Балкан Ботевград реализира първа победа в шампионата за Купата на ФИБА Европа. В финален мач от група " D " Балкан се наложи като хазаин с 89:84 (22:18, 23:17, 23:27, 9:15, 12:7) след продължение над белгийския Бейсик Фит Брюксел. Въпреки успеха, ботевградчани приключват на последното четвърто място в групата, до момента в който за идващия стадий от нея се класират кипърския Керавнос и унгарския Егис Кьорменд.

В " Арена Ботевград " Балкан направи доста мощно първо полувреме, в което доминираше тотално и разумно се отдръпна на полувремето с задатък от 10 точки при 45:35. След паузата обаче нападението на домакините отслабна, а в това време гостите от Белгия започнаха да се възползват от неточностите в отбора на Небойша Видич. Стрелбата на Балкан изобщо не се получаваше, като това бе видно най-много в последната четвърт, в която ботевградчани осъществиха едвам 9 точки. Решаваща забивка на Христо Захариев минута преди края на постоянното време при 77:75 в интерес на гостите запази възможностите на Балкан за краен триумф, защото с нея дуелът влезе в продължение. В него Игор Кесар вкара доста значима тройка за 83:80, а по-късно нов панер на Захариев докара резултата до 87:82 единствено 47 секунди преди края. В оставащото малко време до края Бейсик Фит опитва да обърне още веднъж хода на мача, само че гостите нямаха нужния късмет под коша на Балкан.

Най-резултатен за спечелилите бе Девон Уошингтън с 24 точки, Христо Захариев завърши с 18, а с 14 остана Игор Кесар. За Бейсик Фит с 28 точки завърши Джеръми Симънс, а Майкъл Смит остана с 18.

СТАТИСТИКА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР