Отборът на Балкан Ботевград постигна драматична победа като гост на

...
Отборът на Балкан Ботевград постигна драматична победа като гост на
Коментари Харесай

Балкан Ботевград обърна драматично след продължение Спартак Плевен в НБЛ

Отборът на Балкан Ботевград реализира трагична победа като посетител на Спартак Плевен с 88:81 (12:20, 19:18, 20:23, 24:14, 13:6) след продължение в среща от 22-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ).

В зала " Балканстрой " в Плевен домакините стартираха по-силно дуела и в хода на първите три елементи направляваха ловко своя задатъкът, който в един миг от третата четвъртина доближи 12 точки при 49:37.

Преди решителната част гостите от Балкан изоставаха с 51:61, само че с по-добра игра в последните минути стопиха пасива си на половина при 70:75. Последва тройка на Павлин Иванов и два тъкмо изпълнени наказателни удара от Александър Гавалюгов, с което първенците изравниха резултата.

В последната си офанзива от постоянното време пък Самаджи Хейнс-Джоунс пропусна да вкара Спартак Плевен и по този начин срещата влезе в в допълнение време.

В петминутното продължение ботевградчани продължиха да бъдат по-добрия тим на паркета и справедливо се поздравиха с крайния триумф след 88:81 в тяхна изгода.

За спечелилите двама баскетболисти завършиха мача с дабъл-дабъл, като Димитър Димитров приключи с 23 точки и 13 битки, а Мануел Суарес добави още 23 пункта и 12 битки. Самаджи Хейнс-Джоунс пък приключи с 23 точки за отбора на Спартак Плевен.

В класирането тази победа приближи Балкан Ботевград на три точки от водача Рилски състезател - 36 за " зелените " против 39 за отбора от Самоков. Тимът на Спартак Плевен пък остава на 5-та позиция с 30 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР