Отборът на България загуби с 0:1 от европейския шампион Англия

...
Отборът на България загуби с 0:1 от европейския шампион Англия
Коментари Харесай

Юношите до 19 години се класираха за втория кръг

Отборът на България загуби с 0:1 от европейския първенец Англия в последна среща от първия кръг на Европейските квалификации за юноши до 19 години. Така момчетата на Ангел Стойков събраха 6 точки и не престават във втория Елитен кръг.
Ангел Стойков влезе в историята на българския футбол като първия треньор, който печели две квалификации в границите на една календарна година. Също по този начин Стойков става и първият треньор, който класира два поредни набора на Елитен кръг.
България можеше да открие резултата още в 3-ата минута, когато Иван Тилев стреля съвършено от фаул, само че прати топката в напречната греда.
В 11-ата минута Стърлинг надигра обикновено наш бранител и центрира към Джейдън Санчо, който с глава откри резултата.
Калоян Кръстев в 14-ата минута насочи рисков удар, който попадна в ръцете на Балкомб. Добрата игра на нашите продължи и в 25-ата минута още веднъж организирахме добра офанзива.
В 32-ата минута Кетиа центрира отляво към Маунт, чийто удар бе майсторски избавен от Шейтанов. Две минути преди края на първата част Ембълтън нацели напречната греда с удар от близко.
Втората част стартира с напън на футболистите на Ангел Стойков. Станислав Иванов и Калоян Кръстев бяха покрай равнене на резултата. В 57-ата минута нашите бяха ощетени от основния арбитър, откакто Тони Иванов бе фаулиран в наказателното поле на Англия, само че дузпа не бе отсъдена.
В 63-ата минута Таймън бе оставен непокрит, само че шутира над напречната греда. Само 180 секунди по-късно резервата Бреритън излезе самичък против Шейтанов, само че стреля в навън.
Иван Тилев в 77-ата минута опита да изненада вратаря на Англия от директен свободен удар, само че топката излезе в навън.
В 89-ата минута Калоян Кръстев пропусна отлична опция да изравни, само че с глава стреля над напречната греда.
   Крайно класиране
  1. АНГЛИЯ  3  0  0  9:1  9 точки
  2. БЪЛГАРИЯ 2  0  1  4:2 6  
  3. Исландия 1  0  2  4:5  3  
  4. Фарьорските острови  0  0  3  1:10  0
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР