Отборът на България за Купа Дейвис има нов капитан и

...
Отборът на България за Купа Дейвис има нов капитан и
Коментари Харесай

Официално: България има нов капитан за Купа "Дейвис"

Отборът на България за Купа " Дейвис " има нов капитан и неговото име е Валентин Димов. Предложението бе на Треньорския съвет на Българската федерация по (БФТ), а Управителният съвет го утвърди. Досегашният капитан Теодор Бачев ще оказва помощ на Димов, който до момента беше негов помощник.
Първото тестване в новите им функции ще бъде Парагвай от квалификациите в Световна група II, като ще се срещнем със страната в София на 4 и 5 март. Лагерът на тима ще стартира на 28 февруари.
" Вече съм наясно с техническия екип на тима и той е избран. Кондиционен треньор ще е Кирил Симеонов - персонален кондиционен треньор от години на Димитър Кузманов. Миналата година той също беше в екипа за купа " Дейвис ". Масажист и терапевт ще бъде Любомир Панев, който от няколко години работи с женския народен тим за " Фед къп ", има и олимпийски игри зад тила си. Лекар на тима, както и предходната годинаще бъде още веднъж проф. Георги Попов.
Смятам, че сформирахме един много добър екип - с отлични професоналисти всеки в своята област. Още предходната година бяхме дружно с Теди Бачев, в този момент сме с разменени функции. Двамата считаме, че ще успеем да извлечем максимума от знанията и опита на всеки от екипа и това обрисува едно положително бъдеще за тима. Нашите визии с Теди за играта, за мачовете, за състезателите се припокриват и това е основа за плодотворна работа.
Целта ни, несъмнено, е победа против Парагвай. Амбициите и задачите са за нанагорнище в по-горната група. Смятаме, че против Парагвай сме любимец - разполагаме с по-опитни тенисисти, които са играли повече за купа " Дейвис " и са по-отдавна в тениса. Това обаче не ни дава мотив за подценяване - да вземем за пример за парагвайците ще играе един от най-хубавите юноши сега - Адолфо Вайехо, който предишния месец стигана до полуфинал в юношеския шампионат на Australian Open. Но нашата цел си е една - победа.
В разширения състав ще бъдат поканени млади тенисисти. Като численост целият състав ще е от толкоз на брой играчи, едвам може оптимално да се проведат лагерът и подготовката директно преди мача и да е оптимално добре както за главния състав, по този начин и за момчетата от разширения. По наше виждане - на треньорския щаб, ще бъдат включени юноши, които са в най-хубава моментна спортна форма. Лагерът ще стартира на 28 февруари " - съобщи Димов.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР