Отборът на България стартира с победа на ЕП по класически

...
Отборът на България стартира с победа на ЕП по класически
Коментари Харесай

Първа победа на България на ЕП по шах за жени

Отборът на България започва с победа на Екологичен потенциал по типичен шахмат за дами, което се организира в Будва/ Черна гора/ с присъединяване на 32 тима. На старта победихме Турция с 2,5-1,5 като Виктория Радева и Гергана Пейчева завоюваха партиите си, Нюргул Салимова направи реми,а Белослава Кръстева загуби. Особено впечатляваща бе успеха на пловдивчанката, която пожертва първо две пешки, по-късно кон и най-после дама за пешка с цел да даде неспасяем мат!
Прочетете още
Участието на Екологичен потенциал на България е след 10-годишното неявяване от интернационалните шампионати и 7-годишното наказване от ECU и към този момент е реалност, с който всеки българин може да се гордее. Вярвам, че националните ни състезателки ще реализиран забележителни триумфи “ – разяснява ръководителят на БСФШ гросмайстор Милен Василев във връзка формалното оповестяване на състава на българския народен тим по шахмат за тазгодишното Европейско състезание. Участието на тима ни стана факт откакто ECU и FIDE признаха за законна новоучредената БСФШ и дадоха „ уайлд карт “на българския тим.

Днес от 15 ч.местно време България ще играе с Унгария. Играят се 9 кръга по швейцарска система.

При мъжете вземат участие 38 тима, а изненадата в пърия кръг сервира скромния тим на Дания победил с 2,5-1,5 водача по ЕЛО Азербейджан.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР