Отборът на България се прости с шансовете си да продължи

...
Отборът на България се прости с шансовете си да продължи
Коментари Харесай

Белгия повали България и на двойки и изпрати Великобритания на четвъртфинал

Отборът на България се елементарни с възможностите си да продължи към четвъртфиналите в дебютното издание на ATP Cup след проваляне от Белгия с 1-2.

Белгийците завоюваха решителния дуел на двойки след поврат на тандема Сандер Жил/Йоран Флиген против Григор Димитров/Александър Лазаров – 3-6, 6-4, 10-7 за тъкмо 1 час и 20 минути игра. Нашите стартираха чудесно дуела и след един-единствен пробив, пристигнал в четвъртия гейм на откриващия сет, поведоха в резултата.

Във втората част българската двойка започва с пробив, само че позволи съмнение и белгийците изравниха за 2-2. Впоследствие се стигна до нов пробив за Белгия в десетия гейм и срещата влезе в съдбоносен дълъг гейм до 10 точки. В него Жил и Флиген отвориха разлика от две точки, която поддържаха до последно и в последна сметка победиха след 80 минути игра.

Победата на Белгия изхвърли България от сметките за продължение напред и прати Англия на четвъртфиналите, където отборът ще прави компания на към този момент класиралите се Русия, Сърбия и Австралия. България приключва на трета позиция в група С. Британците пък ще се изправят против домакините от Австралия в първия явен четвъртфинал от дебютното издание на ATP Cup.

По-рано, Димитър Кузманов надигра изрично Стив Дарси с 6-0, 6-3 за час и 17 минути игра, приближавайки България на победа от класиране за четвъртфиналите в ATP Cup.

Мико отрази точка за пробив в откриващия гейм, само че проби в идващия подаването на белгиеца и откри надзор на корта в Сидни. Нещо повече – нашият българин играеше извънредно въодушевено, а грешките на ветерана от Белгия следваха една след друга, като скоро по-късно Кузманов затвори сета, и то на нула, за тъкмо половин час игра.

Във втората част Дарси реагира и стигна до пробив в петия гейм, само че нашият тенисист резервира самообладание и направи рибрейк в идващия гейм. При 4-3 в своя изгода Кузманов употребява медицински таймаут поради пришка на крайници. Това не повлия на българина и той проби за пети път в мача опитния Дарси, а по-късно сервира сполучливо за завършек на дуела.

Впоследствие обаче, Давид Гофен надигра Григор Димитров в три сета – в обособените елементи 4-6, 6-2, 6-2 за тъкмо 2 часа и 30 минути, като по този метод остави Белгия в играта, изравнявайки резултата с България на 1-1 победи в ATP Cup.

Първият сет предложи оспорван тенис, в който феновете по трибуните в Сидни видяха цели пет пробива – 3-2 за Григор, който в последна сметка потегли сполучливо в срещата и приближи „ лъвовете “ на сет от четвъртфиналите в конкуренцията.

Опрян до стената, Гофен се активизира до краен лимит и след три пробива във втората част възвърне равенството. Димитров нямаше отговор на играта на противника и бе продънен в третия гейм на решителния сет. След още един брейк в седмия гейм, Гофен сервирваше за мача и не позволи съмнения. Белгиецът наниза 12 уинъра повече от противника и бе 7/20 при опциите за пробив. Григор приключи с негативен баланс срещата във връзка с печеливши удари/непредизвикани неточности и с цели седем двойни. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР