Отборът на България попадна в една и съща група с

...
Отборът на България попадна в една и съща група с
Коментари Харесай

В групата на България: Циципас се разправи с Гофен и изравни резултата за Гърция

Отборът на България попадна в една и съща група с тимовете на Гърция и Белгия в дебютното издание на United Cup, само че за жалост, нашият отбор е първият, който сигурно няма да излезе от груповата фаза на конкуренцията, откакто победи Белгия с 3:2, само че инкасира загуба с 1:4 против Гърция. През днешния ден въпросните две страни излизат една против друга в спор за челното място в групата, което ще им обезпечи така наречен " градски край " в Пърт против спечелилите от група F.

По-рано през днешния ден Алисън Ван Уйтванк даде преднина на белгийците, надигравайки Деспина Папамихаил в дуела на вторите ракети при дамите. В извънредно оспорвана среща, траяла повече от два часа и половина, международната №158 бе по-стабилната от двете в решителните минути и справедливо наложи волята си, оформяйки крайното 7:5 2:6 6:3.

Впоследствие кортът в Пърт стана сцена на сблъсъка, противопоставящ двамата най-хубави играчи на двете страни в лицето на Стефанос Циципас и Давид Гофен. Без да срещне каквито и да било усложнения, четвъртият в света съумя да изравни общия резултат сред Гърция и Белгия, постигайки разгромна победа с 6:3 6:2 след единствено час и 19 минути игра.

В дебютната част началният удар на балканеца функционираше безупречно и бързите точки от сервис се трупаха в неговия актив. Той бързо пое надзор върху разиграванията от дъното на корта, като с помощта на мощните си и надълбоко пласирани удари успяваше да пречупи отбраната на противника и да провокира неточност от неговата ракета. Решителният пробив пристигна в осмия гейм, когато Циципас се възползва от серия грешки на белгиеца, и напълно скоро бе комплициран завършек на откриващия сет в интерес на гърка.

Статуквото на корта се резервира и във втората част, когато международният №4 продължи да има преимущество в разиграванията както от дъното на корта, по този начин и в тези наоколо до мрежата. Единствените усложнения за него пристигнаха в четвъртия гейм, където трябваше да избавя три брейкбола, само че откакто сполучливо устоя теста, след това не загуби нито гейм повече и осъществявайки два пробива, узакони крайната победа. 

An impressive display from, defeating David Goffin 6-3 6-2 to level the tie
— United Cup (@UnitedCupTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР