Отборът на България по тенис за жени постигна първа победа

...
Отборът на България по тенис за жени постигна първа победа
Коментари Харесай

България подчини Швеция в BJK Cup; Томова се завърна с разгромна победа

Отборът на България по тенис за дами реализира първа победа в Група l на " Били Джийн Кинг Къп ". Преди минути състезателките ни надиграха състава на Швеция, а завръщане с националната фланелка направи Виктория Томова, която преди дни игра край на шампионат в Оейраш. Изабелла Шиникова даде задатък на страната ни с сложен триумф над Жаклин Ауад - 6:0 3:6 7:5, а Томова довърши започнатото с погром над Кайса Хенеман - 6:1 6:1.

Шиникова направи летящ старт в мача, оползотворявайки четвъртия си късмет за брейк, с цел да поведе с 2:0. Скоро преднината на втората ни ракета стана даже още по-изразителна, преди Белла да затвърди превъзходството си с победен триумф в откриващата част, който да я изведе напред в общия резултат.

Фантастичната серия на нашето момиче продължи и след подновяването на дейностите. Тя завоюва първите два гейма от сета на сметката си и изглеждаше, че ще станем очевидци на безапелационен триумф от нейна страна. Последва обаче неочакван спад в играта на родната ни състезателка, а самодейността напълно се трансферира на страната на Ауад. 26-годишната шведка навлезе в серия от пет следващи гейма, а до края път назад за българката нямаше, и по този начин мачът трябвае да приключи в цялостния си формат.

Решителният сет стартира чудесно за Белла, която наложи рано превъзходството си. Тя загуби единствено три точки на личен сервис в първите пет гейма, с което се откъсна решително напред - 4:1. Шиникова съумя да резервира водачеството си, само че когато сервираше за крайния триумф, сънародничката ни пропиля четири мачбола, които върнаха съперничката ѝ в играта. В последна сметка Шиникова остана съсредоточена и изигра безупречни два гейма, подпечатвайки първата победа за страната ни в шампионата.

BJK Cup GI Antalya - Clay (Round Robin)
Isabella Shinikova (BUL) def. Jacqueline Cabaj Awad (SWE)
6-0 3-6 7-5
— TENIPO - Tennis Livescore (@TENIPOcom)
Вики придвижи отличната си форма от Португалия на кортовете в Анталия и стартира дуела повече от добре. След като двете завоюваха откриващите си подавания, първата ни ракета стартира да диктува събитията на корта. 112-тата в света имаше превес в съвсем всяко разиграване и бързо си отвори солидна отдалеченост в резултата - 4:1, а до края не даде нито гейм повече на младата си съперничка.

Томова не понижи оборотите нито за момент и започва уместно втория сет. Вики не даваше никакви благоприятни условия на отсрещната страна на корта и решително се приближаваше до триумфа със всеки минал гейм. След поредност от пет следващи гейма на сметката на нашето момиче, Хенеман въпреки всичко се разписа в резултата, преди сънародничката ни дефинитивно да подсигурява триумфа ни против състава на Швеция.

BJK Cup GI Antalya - Clay (Round Robin)
Viktoriya Tomova (BUL) def. Caijsa Hennemann (SWE)
6-1 6-1
— TENIPO - Tennis Livescore (@TENIPOcom)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР