Отборът на Бъки (Габрово) записа втора поредна победа в женската

...
Отборът на Бъки (Габрово) записа втора поредна победа в женската
Коментари Харесай

Бъки с втора победа в първенството

Отборът на Бъки (Габрово) записа втора поредна победа в женската " А " РХГ. Шампионът на България одобри в зала " Орловец " Спартак (Плевен) и се наложи с 39:23 (19:8) .

Съставът на Веселина Златева дръпна още в началните минути на срещата. При 5:1 наставникът на плевенчанки Йонко Вутов изиска спиране, само че и след него домакините продължиха да усилват задатъка си. Силни изяви на дясното крило имаше Емилия Самуилова, Мари Томова също показва добра успеваемост в стрелбата, а Моника Христова беше затворила вратата си. Така до почивката Бъки натрупа задатък от 11 гола – 19:8.

През втората част габровският отбор продължи да господства и означи нови 20 попадения. Съставът на Йонко Вутов пък осъществя 15 гола, само че 11 от тях пристигнаха от линията за осъществяване на седеметрово наказателно мятане. Спорното съдийство на неопитните рефери Станислав Димитров и Александър Станчев беше допълнено и от недостоен червен картон на Надежда Иванова от състава на Бъки в 38-та минута. Това обаче нямаше по какъв начин да повлияе върху превъзходството на домакините и сирената за завършек на срещата прозвуча при резултат 39:23.

Веселина Златева даде опция за изява на всички девойки. Първи минути в игра след завръщането си в състава направи и опитната Виктория Христова.

Мари Томова осъществя 10 гола за успеха, Ема Самуилова добави 8, с 5 приключи Стефани Петрова. За състава на Спартак 10 попадения означи Йорданка Стефанова, 7 от които от линията за осъществяване на седем метрово наказателно мятане. Със 7 гола.

В 3-ия кръг Бъки ще гостува на Етър 64 във Велико Търново. Дербито е на 31 октомври (събота) от 17,00 часа в ДКС " Васил Левски ".

Снимки: Facebook на Българска Федерация по Хандбал/Bulgarian Handball Federation
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР