Отборът на Бъки (Габрово) постигна първа победа в основната фаза

...
Отборът на Бъки (Габрово) постигна първа победа в основната фаза
Коментари Харесай

Бъки победи Свиленград и се върна начело в класирането

Отборът на Бъки (Габрово) реализира първа победа в главната фаза на женското хандбално състезание. В среща от 4-я кръг първенецът и притежател на Купата на България посрещна в зала " Орловец " краткотрайния водач Свиленград и го смъкна от върха в класирането след победа с 28:24 . След този мач двата състава имат по 4 точки, само че Бъки е с по-добра голова разлика в директните дуели. На трета позиция във краткотрайното нареждане е Етър 64 (Велико Търново) с 3 точки, само че и с мач по-малко.

Лидия Ковачева и съотборничките ученички победиха платените състезателки на Свиленград с по-добра игра през втората част. През първото полувреме домакините не се показаха на равнище. В отбрана тимът не стоеше добре, спретнат на шестия метър, и позволи доста стрелби от разстояние, а в нахлуване Гергана Александрова респектира домакините с няколко чудесни спасявания и три отразени 7 метрови наказателни удара. Именно след третия подобен, тимът на Свиленград направи серия от четири следващи гола и поведе с 9:11 и 10:12. Попадение на Мадлен Тодорова 30 секунди преди края, избавяне на Ивон Дюлгерова и гол със сирената на Ивета Христова донесоха тъждество на почивката – 12:12.

Разборът в съблекалнята на домакините явно е имал резултат и през втората част тимът на Бъки сподели друго лице и надалеч по-голямо предпочитание за победа. С по-добра игра в отбрана, сигурна Ивон Дюлгерова на вратата и поведени от своя капитан Лидия Ковачева, габровските девойки бързо натрупаха разлика – 16:13, 20:15 и 22:16 в 40-та минута. Съставът на Свиленград съумя да понижи пасива до 3 гола - 23:20, откакто четири минути игра с човек повече поради отстранявания на Мари Томова и Карина Съменова, само че шампионките не се огънаха. Не оказа помощ и персоналната отбрана против лидерката на Бъки Лидия Ковачева. Ивон направи значимо избавяне на 7 метров углавен удар при 26:22 в 57-та минута, а по-късно Ивета Христова и Мари Томова с следващи попадения взеха решение всичко. Два гола на гостенките в последната минута единствено оформиха крайното 28:24.

Лидия Ковачева осъществя 7 гола за триумфа, по 6 пъти се разписаха Мадлен Тодорова и Мари Томова. Добър мач направи Емилия Самуилова, отбелязала три попадения в срещата, а от скамейката мощно се включиха Ивета Христова и Карина Съменова. Добър % спасявания направи Ивон Дюлгерова. За състава на Свиленград по 8 пъти се разписаха Стефка Агова и Роксана Радева.

" През втората част заиграхме по-колективно.Намалихме брака в разширената офанзива и започнахме да действаме по-добре в отбрана – изнесохме играта малко по-напред и накъсвахме дейностите на гостенките, до момента в който през първата част бяхме малко като разграден двор и допуснахме доста механически неточности. По традиция ни затрудни и Гери Александрова. В края пък умората натежа, откакто хванаха персонално Лидка, само че се справихме - и другите девойките поемаха самодейност, крилата стреляха, направихме и 7 метрови наказателни удари... Играхме мъдро и успяхме. Целта ни е първото място и се надявам да го задържим и след дуела с Етър. Ще създадем всичко допустимо ", разяснява изигралата мощен мач Мадлен Тодорова.

Двубоят на Бъки против Етър 64 е на 31 март (неделя) в зала " Орловец ". Преди това " болярките " ще одобряват Свиленград. Мачът сред двата състава е идната неделя (24 март) във Велико Търново.

sport-gabrovo.com

Снимка: sport-gabrovo.com

Видео: Спортна зала " Орловец "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР