Отборът на Атлетико Мадрид се справи при гостуването си на

...
Отборът на Атлетико Мадрид се справи при гостуването си на
Коментари Харесай

Симеоне похвали Гризман и целия отбор след победата над Овиедо

Отборът на Атлетико Мадрид се оправи при гостуването си на втородивизионния Овиедо, печелейки с 2:0 в мача си от 1/16 финалите на Купата на краля и продължи напред в шампионата. Победата беше реализирана рутинно с по един гол в двете полувремена. След мача старши треньорът на мадридчани - Диего Симеоне, обърна внимание върху няколко неща. Първото от тях беше значимостта на Антоан Гризман за тима, който беше значима част от тима на Франция, стигнал до финала на Мондиал 2022 в Катар:

“Той възвърна привързаността на хората. Той е извънреден състезател, макар обстоятелството, че мнозина мислеха по различен метод. ”

Друго, което Симеоне разяснява беше груповото държание на тима:

“Оставам с чувството за възторг и, че се научихме да нанасяме вреди. Направихме таман такова първо полувреме. През втората част позволихме на съперника да играе към 20 минути, само че по-късно Бариос се включи доста добре, а Кондогбия вля нови сили. Вкарахме втори гол и това ни даде успокоение. Всеки имаше значим ангажимент за това, от което се нуждаеше тимът. "

Накрая треньорът на мадридчани сподели няколко думи за съперника и за бъдещето на своя тим в шампионата:

“Хареса ми по какъв начин се защитаваха. Отборът знаеше по какъв начин да играе. Те се пробваха да генерират голови положения. Хареса ми и атмосфера на мача. Иначе в купата ние от доста време се оправяме зле. Сега преминахме първите пресявки и всичко наподобява друго. Опитваме се да променим. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР