Отборът на Атлетико Мадрид приема Манчестър Юнайтед в първи осминафинален

...
Отборът на Атлетико Мадрид приема Манчестър Юнайтед в първи осминафинален
Коментари Харесай

Атлетико приема Юнайтед в един от най-чаканите сблъсъци в ШЛ

Отборът на Атлетико Мадрид приема Манчестър Юнайтед в първи осминафинален конфликт в Шампионска лига. Интригуващият дуел е довечера на стадион „ Уанда Метрополитано” в испанската столица, а реваншът на „ Олд Трафорд” ще се състои на 15-ти март.

Двата отбора не се намират в добра форма, като първенците на Испания на процедура нямат никакъв късмет да защитят купата си и се борят за попадане в Топ 4 на крайното класиране в Ла Лига и класиране за Шампионската лига през идващия сезон.

Възпитаниците на Диего Симеоне ще се опитат да компенсират слабото си показване в шампионата със мощен рейд в най-престижния европейски клубен шампионат. Юнайтед също се показва под упованията през акцията и е в борбата за Топ 4 във Висшата лига, само че Кристиано Роналдо и компания ще са пределно стимулирани за триумф на европейската сцена.

Атлетико и Юнайтед са се срещали единствено един път в европейските клубни шампионат в своята история. Това става през сезон 1991/92 във към този момент несъществуващия шампионат КНК. Тогава испанският отбор отстранява своя противник с общ резултат 4:1.

Големият коз за гостите от Англия през днешния ден може да се окаже Кристиано Роналдо, който има цели седем гола в 10 мача против Атлетико в Европа.

"Ще се надигнем против един от най-силните отбори. Новият треньор на Манчестър Юнайтед демонстрира непоклатимост и ангажираност. Съставът им се разви след идването на Ралф Рангник. Винаги поставят страхотни усили в опит да се развият. Знаем, че ще ни бъде доста мъчно, както постоянно е било в Шампионската лига. Разчитам на отборния дух и на завръщането на Тома Лемар. Ще играем по метод, посредством който да нараним съперника. Караско е осъден, а Коке усеща дискомфорт, само че имам и други футболисти, подготвени да играят с възторг. Виждам противника по-силен и по-компактен. Юнайтед играе добре в защита и във въздуха, прави малко неточности ", разяснява Симеоне пред медиите преди мача.

"Диего Симеоне завоюва титли с Атлетико и то с доста ясна еднаквост и различим жанр на игра. В тяхната игра постоянно има доста страст, което отразява характера на треньора. Той е евентуално един от най-хубавите и най-емоционалните треньори в Европа. Ние би трябвало да се оправим точно с тяхната сила и страст в тези две срещи. Това ще са доста физически конфликти и би трябвало да демонстрираме психическа резистентност в тях. Ще приготвя тима точно за това предизвикателство. Някои от нашите играчи няма да бъдат добре признати на терена, ще има враждебна атмосфера. Не считам, че всичко ще се реши на следващия ден, а във втория мач на "Олд Трафорд ", показа от своя страна мениджърът на Юнайтед Ралф Рангник.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР