Отборът на Атлетико Мадрид постигна шестата си поредна победа в

...
Отборът на Атлетико Мадрид постигна шестата си поредна победа в
Коментари Харесай

Два гола на Гризман осигуриха шести пореден успех на Атлетико в Ла Лига

Отборът на Атлетико Мадрид реализира шестата си поредна победа в испанската Ла Лига, откакто надигра с 2:1 вкъщи състава на Алмерия в среща от 29-ия кръг.

По този метод " дюшекчиите " не престават да имат единствено едно проваляне в шампионата през календарната година, като се намират на 3-а позиция в подреждането с 60 точки, до момента в който гостите от Андалусия не престават да са забъркани в борбата за оцеляване, а все още заемат 17-о място с 28 пункта.

На " Естадио Метрополитано " домакините започнаха стремително срещата и поведоха след единствено пет минути игра, когато Анхел Кореа отклони топката след центриране от ъглов удар, а на далечната греда Антоан Гризман засече кълбото от близко с глава, с цел да даде задатък на своя отбор.

Футболистите на Диего Симеоне натиснаха в търсене на втори гол, само че вместо това бяха неприятно сюрпризирани в 37-а минута, когато неприятно върната обратно топка се оказа в краката на Лео Баптистао, който напредна и стреля, а след рикошет в крайници на Хосе Мария Хименес кълбото влетя във вратата на Ян Облак за 1:1.

Отговорът на Атлетико Мадрид не закъсня и в 43-а минута домакините още веднъж взеха задатък с помощта на второто попадение в срещата на Антоан Гризман, който този път се възползва от подаване на Яник Ферейра Караско, с цел да оформи крайното 2:1.

След почивката " дюшекчиите " продължиха да наподобяват като по-опасния отбор, само че в заключителните секунди можеха да бъдат осъдени за пропуските си, защото Хосе Мария Хименес игра с ръка в наказателното поле и основният арбитър бе привикан да преразгледа обстановката на ВАР. За благополучие на Атлетико при повторенията се видя, че състезател на Алмерия е бил в състояние на засада и по този метод преднината на " червено-белите " остана.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР