Отборът на Атлетико Мадрид постигна победа с 2:1 при гостуването

...
Отборът на Атлетико Мадрид постигна победа с 2:1 при гостуването
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид продължи победния си ход

Отборът на Атлетико Мадрид реализира победа с 2:1 при гостуването си на Атлетик Билбао от петия кръг на Ла Лига. По този метод момчетата на Диего Симеоне записаха втора поредна победа, до момента в който отборът от „ Сан Мамес “ е в серия две поредни провали.

В класирането Атлетико е втори с 11 точки, а Билбао е седми със 7.

Първата по-сериозна заплаха в мача пристигна в 35-ата минута и бе сътворена от Атлетико Мадрид. Николас Гайтан стреля от близко, откакто откри добре топката. Кепа Арисабалага обаче отрази по великолепен метод. Две минути по-късно и Антоан Гризман изпита рефлекса на стража на Билбао, а той и в тази обстановка не сбърка.

В 39-ата минута реферът видя непозволена игра на Фелипе Луиш в наказателното поле и отсъди дузпа в интерес на баските. Ариц Адурис се нае с осъществяването. Той шутира към долния десен ъгъл, само че Ян Облак показва впечатляващ инстикт и отрази.

След почивката „ дюшекчиите “ излязоха напред в резултата. Коке сподели ужасно виждане за играта и откакто пусна предвидлив пас към Анхел Кореа, за него остана единствено да открие за 1:0.

източник: БГНЕС

Последваха минути на доминация от страна на Атлетико, а положения се разкриха пред Антоан Гризман. Именно френската перла асистира за второто попадение в интерес на гостите. Нападателят подаде отдясно по офанзивата към Яник-Ферейра Караско, който повиши на 2:0.

В заключителните минути на срещата баските подвигнаха оборотите. В 86-ата минута Лекуе опита гръмък удар от придвижване от границата на пеналта, само че Облак отрази. Малко по-късно попадение на домакините не бе зачетено поради маркирана засада и макар сериозните митинги от страна на Иняки Уилямс.

Във втората минута на продължението баските въпреки всичко стигнаха до по този начин мечтаното попадение. Раул Гарсия показва страхотните си умения и с удар от воле от наказателното поле оформи крайното 1:2.

Същевременно в различен мач от кръга Леганес и Жирона не излъчиха победител. След равностойна борба двата състава направиха 0:0 и по този начин си поделиха по точка. В таблицата Леганес е осми със 7 точки, а Жирона е 14-и с 5.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР