Отборът на Атлетико Мадрид постигна минимална победа с 1:0 като

...
Отборът на Атлетико Мадрид постигна минимална победа с 1:0 като
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид излъга Осасуна с 1:0

Отборът на Атлетико Мадрид реализира минимална победа с 1:0 като посетител на Осасуна в дуел от 19-ия кръг на Ла Лига

Първото чисто състояние за домакините пристигна в средата на първото полувреме, когато Чими Авила получи топката в наказателното поле, само че Ян Облак избави удара му.

В 33-ата минута Тома Лемар изведе Пабло Бариос на границата на наказателното поле, само че ударът на юношата на Атлети мина над вратата. Шест минути по-късно удар на Антоан Гризман бе блокиран, а последното положително полжение за първата част бе пред вратата на Атлетико, където Облак отрази удар от отдалеченост на Пабло Ибаньес.

В началото на втората част Атлетико пропиля добър късмет, като Гризман овладя пас от дълбочина в наказателното поле и стреля ниско, само че Айтор Фернандес избави.

Французинът имаше нов късмет за гол в 53-ата минута, когато негов удар мина над вратата. Последваха по-силни минути за памплонци, които пробваха шанса си посредством Мой Гомес и Дарко Брашанац, само че и в двата случая Ян Облак бе на равнище и избави.

В 74-ата минута Родриго де Паул сподели страхотна визия и с превъзходен пас откри Саул Нигес, който резервира хладнокървие и с удар в долния десен ъгъл направи резултата 1:0. Десет минути преди края на постоянното време Гризман се промъкна през отбраната на домакините и излезе самичък против вратаря, само че Фернандес избави.

В идващите минути Осасуна опита да притисне своя противник в търсене на изравнителен гол, а Атлетико разчиташе на контраатаки. В последна сметка, до нов гол не се стигна и по този начин „ дюшекчиите “ завоюваха доста значими 3 точки в битката за Шампионска лига.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР