Отборът на Атлетик Билбао сложи прът в амбициите на Севиля

...
Отборът на Атлетик Билбао сложи прът в амбициите на Севиля
Коментари Харесай

Атлетик Билбао угаси мечтите на Севиля за титлата

Отборът на Атлетик Билбао постави кол в упоритостите на Севиля да се пребори за купата в Ла Лига, откакто надделя андалусийци с 1:0 като посетител на "Рамон Санчес Писхуан " в последния дуел от 34-ия кръг на Ла Лига.

Успехът бе наложителен за домакините, само че те по този начин и не откриха пътя към вратата на баските, които нанесоха своя удар в последната минута на постоянното време посредством Иняки Уилямс. Севиля въпреки всичко не може да се тормози за мястото си в топ 4, защото има задатък от 17 точки пред петия Реал Сосиедад.

В 39-ата минута севилци още веднъж пропуснаха да открият след хубава композиция, приключила с удар на Ен-Несири, само че топката попадна право в ръцете на Унай Симон. В последна сметка резултатът се резервира до края на полувремето и всичко най-интересно като че ли остана за втората част.

Двубоят загуби малко от темпото си, като и двамата треньори започнаха смени в опити да освежат играта. Гостите стигнаха до добра опция да открият, само че не съумяха след композиция сред Иняки Уилямс и Нико Уилямс.

В 74-ата минута Люк Де Йонг опита атрактивно да засече със задна ножица едно центриране в наказателното поле на Атлетик, само че се размина с топката. В 80-ата минута Ен-Несири насочи удар с глава, само че малко акуратност не му доближи, с цел да порази задачата.

В 87-ата минута Нико Уилямс беше покрай гол, само че беше в засада. Така се стигна до последната минута на постоянното време, когато Иняки Уилямс означи победното попадение за Атлетик, което на процедура попари очакванията на Севиля да се бори за купата. Нападателят на баските беше изведен самичък против вратаря Буну с подаване от Ойхан Сансет и приключи по отличен метод за 1:0.

Резултатът се резервира до края и по този начин Атлетик изхвърли Севиля от борбата за купата, в която остават забъркани Атлетико Мадрид, Барселона и Реал Мадрид.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР