Отборът на Аталанта разгроми с 5:1 като гост Киево в

...
Отборът на Аталанта разгроми с 5:1 като гост Киево в
Коментари Харесай

Аталанта не показа милост към закъсалия Киево в дебюта на Вентура

Отборът на Аталанта разгроми с 5:1 като посетител Киево в дуел от 9-ия кръг на Серия “А”. Йосип Иличич (28’, 50’, 52’) се отличи с хеттрик, а Мартен де Роон (25’) и Робин Госенс (72’) вкараха още за спечелилите. За домакините от Верона, които играха през втората част с човек по-малко, почетното попадение означи Валтер Бирса (84’д). Дебют като ментор на домакините направи някогашният селекционер на Италия Джампиеро Вентура.

Гостите преобладаваха през целия мач и справедливо се поздравиха с безапелационен триумф. Начало на разгрома даде Де Роон в 25-ата минута с акуратен удар от границата на наказателното поле. Само три по-късно Иличич удвои преднината на Аталанта с прелестен шут на 25 метра разстояние от вратата. Положението за Киево се стъжни още повече в 40-ата минута, когато Федерико Барба си изкара втори жълт и надлежно червен картон.
#ChievoAtalanta 0-2#HalfTime#GoAtalantaGo pic.twitter.com/aefPyefbFI
— Atalanta B.C. (@Atalanta_BC) October 21, 2018 В началото на второто полувреме Иличич оформи своя хеттрик с две попадения за три минути. В 51-ата словенецът се разписа с нов отдалечен шут, а в 53-ата вкара третия си гол в мача, като се възползва от положително подаване на Госенс, който го откри на към метър от вратата. Именно Госенс в 72-ата минута открадна кълбото от Фабио Депаоли, нахлу в наказателното поле и с мощен шут нацели далечната греда, след което топката попадна в мрежата за 5:0. В 83-ата минута след неприятен пас на Ханс Хатебур към Пиерлуиджи Голини вратарят на гостите беше заставен да фаулира резервата Меджиорини и по този начин съдията отсъди дузпа за домакините, която Бирса осъществя.
#ChievoAtalanta 1-5#FullTime#GoAtalantaGo pic.twitter.com/sZSFU8tD2j
— Atalanta B.C. (@Atalanta_BC) October 21, 2018 Така, с втората си победа за сезона, Аталанта събра девет точки и заема 15-ото място в класирането. Киево е на дъното в таблицата с минус една точка поради наложено наказване. “Летящите магаренца” имат едвам две ремита и седем провали в Серия “А” от началото на сезона. Серия А 9 кръг, неделя 21 октомври  Киево 1:5краен резулат  Аталанта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР