Отборът на Аталанта постигна важна домакинска победа с 3:1 над

...
Отборът на Аталанта постигна важна домакинска победа с 3:1 над
Коментари Харесай

Аталанта крачи уверено към Лига Европа

Отборът на Аталанта реализира значима домакинска победа с 3:1 над борбения отбор на Дженоа в среща от 35-ия кръг на Серия " А ". Бергамаските търсиха триумфа през всички 90 минути и разумно завоюваха скъпи три точки, с които тимът резервира 6-то си място в класирането.

Гостите от Генуа започнаха дуела по-силно от своя конкурент и бяха покрай откриването на резултата още в 8-ата минута след изстрел на Джанлука Лападула с глава, който Етрит Бериша парира с много старания. В 16-ата минута Аталанта поведе в резултата с гол на Муса Бароу, който се възползва от продължена топка с глава от Браян Кристанте.

Нападателят пое кълбото, елиминирайки Лука Росентини и с акуратен изстрел матира Матия Перин. Само 6 минути по-късно Кристанте удвои преднината на бергамаските. Футболистите на Джан Пиеро Гасперини разиграха добре, топката попадна в Кристане, който комбинира с Алехандро Гомес.

Аржентинецът не се забави и върна топката към своя съотборник, а италианският национал означи във вратата на Перин. И в идващите минути Аталанта продължи атакуващите си дейности в търсене на трето попадение. В 32-ата минута Кристанте и Тимоти Кастане разиграха добре вдясно, само че Ервин Зуканович предотврати заплахата. В 40-ата минута Юри Медейрош опита положително центриране към Лападула, което приключи в ръцете на Бериша. До края на полувремето и двата отбора не съумяха да сътворят нещо по-интересно пред противниковата врата и се отдръпнаха на отмора с удобен задатък от два гола за домакините.

Отборът на Дженоа стартира второто полувреме по-уверено, а за тази смяна в дейностите на гостите съществено въздействие оказа включването в игра на Мигел Велозо и Горан Панев. Наставникът на “грифоните” заложи на напълно офанзивна скица на игра, подреждайки своите футболисти във групировка 4-3-3. В 54-ата минута в игра влезе и Джузепе Роси, което освободи много пространства за футболистите на Аталанта. В 59-ата минута Дженоа бе покрай това да върне едно попадение, само че Матия Калдара спря добра акция на Пандев.

Пет минути по-късно Йосип Иличич опита изстрел от далечна отдалеченост, който затрудни Перин, само че вратарят въпреки всичко съумя да избие кълбото в ъглов удар. В 74-ата минута Иличич означи ужасно попадение след солова акция, приключила със мощен изстрел по диагонала. В 81-ата минута Мигел Велосо върна своя тим в мача. Португалският полузащитник извърши свободен удар по ослепителен метод, прокарвайки топката над стената, издигната от Бериша. До края на дуела тимът на Дженоа опита да означи второ попадение, само че това по този начин и не се случи. С този си триумф отборът на Аталанта завоюва скъпи три точки в битката за местата, даващи право на присъединяване в Лига Европа.

FULL TIME #AtalantaGenoa 3-1
#Barrow
#Cristante
#Ilii#GoAtalantaGo pic.twitter.com/OLEv8EHH3J
— Atalanta B.C. (@Atalanta_BC) 29 април 2018 година АТАЛАНТА - ДЖЕНОА 3:1
1:0 Бароу (16)
2:0 Кристанте (22)
3:0 Иличич (74)
3:1 Велозо (81)

СЪСТАВИТЕ
МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА АТАЛАНТА
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ДЖЕНОА
ПРОГРАМАТА НА 35-ИЯ КРЪГ НА СЕРИЯ " А "

Серия А 35 кръг, неделя 29 април  Аталанта 3:1краен резулат  Дженоа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР