Отборът на Аталанта постигна важен успех в търсенето си на

...
Отборът на Аталанта постигна важен успех в търсенето си на
Коментари Харесай

Аталанта се завърна на четвъртото място след рутинна победа срещу Сампдория

Отборът на Аталанта реализира значим триумф в търсенето си на квота за Ша,пионската лига за идващия сезон, побеждавайки с 2:0 при семейството си предпоследния Сампдория в мач от 20-ия кръг на италианската Серия “А ”. Головете означиха Йоаким Меле (42`) и Адемола Луукман (58`).

С триумфа Аталанта събра актив от 38 точки и се завърна на четвъртото място, където може и да остане, в случай че в утрешния си мач Лацио се препъне против тима на Фиорентина, който този сезон не се намира в най-хубавата си форма, само че не е отбор, който би трябвало да бъде подценяван. Сампдория пък затвърди усещанията, че решително се е запъл към Серия “Б ”, откакто остана на предпоследното място със непретенциозен актив от 9 точки и закъснение на цели 8 пункта от първия над чертата Сасуоло.

Очаквано Аталанта упражни напън, само че срещна добре стимулирана защита, която резервира равенството съвсем до края на първото полувреме. В 42-ата минута обаче Йоаким Меле от тима на домакините наказа Сампдория и откакто засече центриране в наказателното поле с глава, откри резултата на стадион “Гавис ”. След това Аталанта можеше да вкара и втори гол директно преди преди почивката, само че в 44-ата минута Жереми Бога направи необикновен пропуск от преференциална позиция.

През второто полувреме домакините продължиха с натиска си и дефинитивно отхвърлиха противника с нов гол в 58-ата минута. В негов създател се трансформира Адемола Луукман, който прониза вратата на Емил Аудеро след удар с десния крайник. По-късно Аталанта опита да вкара и още голове, само че ударите им не бяха задоволително застрашителни и възпитаниците на Джан Пиеро Гасперини се поздравиха със непретенциозен, само че значим триумф.

Това беше пети следващ мач без загуба за Аталанта в Серия “А ”, до момента в който Сампдория записа четвърта поредна загуба в италианския шампионат.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР