Отборът на Аталанта постигна класическа победа (3:0) в гостуването си

...
Отборът на Аталанта постигна класическа победа (3:0) в гостуването си
Коментари Харесай

Аталанта гледа към Европа след класика над Беневенто

Отборът на Аталанта реализира класическа победа (3:0) в гостуването си на Беневенто в среща от 33-ия кръг на Серия " А ". Възпитаниците на Джан Пиеро Гасперини бяха цялостни господари на " Чиро Вигорито " и пропиляха положителни благоприятни условия да победят съперника си с още по-изразителен резултат. С този триумф бергамаските изместиха отбора на Фиорентина от 7-ото място във краткотрайното класиране и не престават борбата си за място в Лига Европа.

Футболистите на Беневенто започнаха дуела по-силно и сътвориха няколко забавни положения пред вратата на гостите. В 7-ата минута Берат Джимсити излезе на добра позиция, само че изстрелът му бе блокиран от бранител на Аталанта. В 11-ата минута Кристиано Ломбарди стреля от отдалеченост, само че в навън.

Бергамаските дадоха отговор с изстрел на Алехандро Гомес в 18-ата минута, който бе избавен от Кристиан Пуджони. Резултатът бе открит две минути по-късно от Ремо Фрюлер, който оползотвори положително подаване на Браян Кристанте зад тила на отбраната. Попадението окрили футболистите на Джан Пиеро Гасперини и те натиснаха своя противник в неговата половина. Беневенто опита да се опълчи на по-дейния си конкурент със скоростни офанзиви по крилата и центрирания на Енрико Бриньола и Кристиано Ломабрди, от които не се стигна до рискове пред Етрит Бериша.

Второто полувреме започва стремително за Аталанта и още в 49-ата минута бергамаските поведоха с 2:0 след попадения на Муса Бароу. Гамбийският нападател получи положително подаване от Мартен де Роон и със мощен изстрел с десния крайник матира Пуджони. Това бе и първото попадения за Бароу в Серия “А”. ‘’Вещиците” не намираха отговор на дейностите на Аталанта и по този начин се стигна до 66-ата минута, в която основният съдия Давиде Герсини отсъди дузпа за нарушаване на Лоренцо Дел Пинто против Робин Госенс.

Зад точката за осъществяване на углавен удар застана Де Роон, който обаче се подхлъзна при удара и стреля в навън. В 67-ата минута Алехандро Гомес осъществя ужасно попадение с десния крайник, преминавайки през трима бранители. У футболистите на Роберто Де Дзерби се видя огромна доза нерешителност след третото попадение във вратата на Пуджони и те отстъпиха доста в единоборствата на терена. До края на дуела отборът от Бергамо имаше самодейността и резервира резултата неизменен.

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

КЛАСИРАНЕ

ПОДРЕЖДАНЕ ПРИ ГОЛМАЙСТОРИТЕ Серия А 33 кръг, сряда 18 април  Беневенто 0:3краен резулат  Аталанта
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР