Отборът на Аталанта постигна един от най-големите успехи в своята

...
Отборът на Аталанта постигна един от най-големите успехи в своята
Коментари Харесай

Аталанта си заслужи финал в Лига Европа след нова лекция по офанзивен футбол

Отборът на Аталанта реализира един от най-големите триумфи в своята клубна история, откакто се класира на край в тазгодишното издание на шампионата Лига Европа. Бергамаските демонстрираха образно за какво са считани за един от най-силните отбори на континента, откакто с лекост отстраниха Олимпик (Марсилия) на фаза полуфинал.

След 1:1 на " Велодром ", селекцията на Джан Пиеро Гасперини стори нужното, с цел да подпечата билетите си за финала в Дъблин, след успех 3:0. Там конкурент на " нерадзурите " ще бъде Байер (Леверкузен).

Резултатът беше открит в 30-ата минута, когато Адемола Лукман получи пространство, с цел да разгърне скоростната си техника. Националът на Нигерия насочи превъзходен изстрел от границата на наказателното поле, който не остави късмет на Пау Лопес.

Лукман продължи да бъде съществена движеща мощ в офанзивите на " Богинята ", откакто даде основния пас за удвояването на резултата в 51-ата минута. Тогава той " почете " включване от фланга на Руджиери, който заби кълбото неспасяемо в горния десен ъгъл.

В петата минута от добавеното време се разписа и Ел Билал Туре, който отприщи и бурната наслада на " Гевис Арена ". За ОМ пък остана разочарованието от неналичието на нов край в евротурнирите. Сезонът за фокейци в Лига 1 пък е безспорен неуспех, като " небесносините " се намират в средата на таблицата.
 Марсилия и Аталанта не се победиха на
Марсилия и Аталанта не се победиха на " Стад Велодром ", всичко ще се взема решение в Бергамо

Двубоят приключи при резултат 1:1
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР