Отборът на Астън Мартин във Формула 1 официално обяви, че

...
Отборът на Астън Мартин във Формула 1 официално обяви, че
Коментари Харесай

Астън Мартин официално подаде жалба заради дисквалификацията на Фетел

Отборът на Астън Мартин във Формула 1 публично разгласи, че е внесъл тъжба против дисквалификацията на своя водач Себастиан Фетел от Гран При на Унгария, в която германецът приключи втори зад Естебан Окон.

Четирикратният международен първенец обаче бе дисквалифициран защото стюардите не съумяха да извлекат нужния един литър гориво от неговия автомобил след края на конкуренцията на „ Хунгароринг “. Вместо това те съумяха да вземат единствено 0.3 литра, само че съгласно Астън Мартин в резервоара на AMR21 би трябвало да има още 1.44 литра.

От тима се обосновават с данните на показанията от регулатора на потока на горива, възложен от Международната автомобилна федерация (ФИА). Според ръководителя на Астън Мартин Отмар Сафнауер една от помпите на автомобила на Фетел се е развалила, което не е разрешило цялото гориво да бъде източено след финала.

Американецът се надява от ФИА да разрешат на тима на сменят въпросната помпа и да създадат нов опит за източване на останалото гориво. Самият автомобил бе арестуван от ФИА за опазване на всички доказателства.

„ След пилотирането на Себастиан Фетел до второто място на пътя в Гран При на Унгария в неделя, 1 август, той бе дисквалифициран от резултатите, когато 1.0-литрова проба гориво не можа да бъде взета от колата му след съревнование. Нямаше и няма съмнение, че автомобилът на Астън Мартин на Фетел не се е възползвал от преимущество от хипотетичното нарушаване на регулациите или че е било съзнателно. Тъй като данните на екипа демонстрират, че в автомобила е имало повече от 1.0 литра гориво след надпреварата – 1.74 литра съгласно данните - екипът неотложно си резервира правото на обжалване и е изискал право на преразглеждане дружно с процедурата за обжалване, вследствие на откриването на обилни нови доказателства, свързани с глобата, които не са били налични за нея по време на решението на ръководителите на FIA “, изясняват от екипа на Астън Мартин.

UPDATE: Following Sebastian Vettel's disqualification from the Hungarian Grand Prix, Aston Martin Cognizant Formula One™ Team requests right of review and initiates appeal procedure.

Click below for more.
— Aston Martin Cognizant F1 Team (@AstonMartinF1)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР