Отборът на Астън Мартин остави много добро впечатление с представянето

...
Отборът на Астън Мартин остави много добро впечатление с представянето
Коментари Харесай

Астън Мартин: Във Формула 1 не стават чудеса

Отборът на Астън Мартин остави доста положително усещане с представянето си по време на единствения предсезонен тест във Формула 1 за 2023 година, който се организира на пистата „ Сахир “ в Бахрейн през предходната седмица.

По време на трите дни за тествания новото попълнение на отбора Фернандо Алонсо сподели много добра скорост както в квалификационно, по този начин и в спортно движение. Именно това показване на двукратния първенец накара много от експертите в падока да посочат отбора от Силвърстоун като един от кандидатите за челото на класирането в средата на колоната, в случай че не и в нейното същинско чело.
 Астън Мартин ли ще бъде водачът в средата на колоната? Астън Мартин ли ще бъде водачът в средата на колоната?
Шефът на Астън Мартин Майк Крак обаче предизвести всички да нямат чак толкоз огромни упования към неговия тим, защото във Формула 1 „ не стават чудеса “.

„ Трудно е след тест като този да се създадат точни догатки. Миналата година бяхме 4-ти, 4-ти и 10-ти в трите дни тук. Сега нещата наподобяват по подобен метод, а в спортния уикенд бяхме навън още в първата фаза на квалификацията. Казвам ви това, с цел да ви припомня какъв брой тъкмо може да каже един тест за разпределението на силите “, съобщи Крак.

„ Състезателните ни симулации не бяха неприятни, само че и да не забравяме, че те бяха направени когато изискванията на пистата бяха съвършени. Имаше доста отсрочена гума, тъй като в това време другите правеха квалификационни симулации, което оказва помощ когато правиш спортна симулация. Да, хубаво е да се представяш добре в дългите серии, само че би трябвало да има и малко подтекст. Мисля, че Фернандо го сподели най-правилно – във Формула 1 не стават чудеса “, добави още шефът на Астън Мартин.

„ Ние не би трябвало да се отклоняваме от нашите цели. Нашата съществена цел беше да създадем стъпка напред в представянето на колата и това си остава. Тези спекулации, че един се показва добре, а различен доста добре са като слуховете в учебно заведение. Ние би трябвало да останем фокусирани. Ние постоянно имаме огромни упования, а в този миг от годината всеки желае да се показа добре. Ние сме реалисти “, приключи своето изявление пред медиите Крак.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР